Un ceai verde fructat și tonic: Zmeură cu Mentă

O combinație fresh care te duce cu gândul la o limonadă savuroasă și mentolată. Așa am descrie pe scurt ceaiul verde Zmeură cu mentă, despre care îți povestim astăzi.

Dacă îți plac ceaiurile verzi aromatizate cât mai natural, acest sortiment va fi pe gustul tău, deoarece alătură două gusturi extrem de plăcute și proaspete. Ai ghicit, e vorba de zmeură și mentă!

Zmeura este acompaniată de bucăți de căpșune, pentru un parfum mai puternic, în timp ce frunzele de mentă conferă infuziei un gust energizant, ce te înviorează cât ai clipi. În plus, menta este excelentă pentru digestie, reduce stările de greață și menține sănătatea cavității bucale – deci suficiente motive pentru a o consuma, pe lângă aroma tonică. 

N-am lăsat singure aceste bunătăți, ci le-am împrietenit cu două varietăți de ceai verde chinezesc: Yin Xiang și Chun Mee.

Chun Mee sau “sprâncene prețioase” este un ceai verde cultivat în provincia Jiangxi din China, ce se remarcă prin aroma echilibrată dintre dulce și astringent. Denumirea sa provine de la forma frunzelor de ceai, care se aseamănă cu niște sprâncene.

Ceaiul verde Zmeură cu mentă se pregătește cât ai clipi. Sunt de ajuns 2 minute pentru a infuza în apă fierbinte (90 °C) o linguriță de ceai per cană (250 ml), iar băutura e gata.

În timp ce savurezi această infuzie aromată, cu o muzică relaxantă pe fundal, poți afla mai multe despre beneficiile ei din “Cartea ceaiului verde”, pe care o poți cumpăra de aici.

Un ceai verde fructat și tonic: Zmeură cu Mentă 4.20/5 (84.00%) 5 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.