Ceai Darjeeling
Considerat “șampania ceaiurilor”, Darjeeling se remarcă prin notele de dulce-tămâios similare celor din vinul muscat. Este mai puțin astringent decât ceaiurile negre, dar mai puternic decât cele verzi. Având o oxidare incompletă, chiar și ceaiurile încadrate la categoria “negre” seamănă mai mult cu cele oolong. Aroma specială a sortimentelor Darjeeling provine din combinarea ceaiului de origine chineză cu climatul rece și umed din regiunea indiană unde este cultivat - Darjeeling. Spre deosebire de alte ceaiuri indiene, Darjeeling este obținut din frunze de Camellia sinensis de varietate chinezească și nu din cele de Assam (Camellia sinensis var. assamica), cultivate de obicei în India.

Ceai negru Darjeeling FTGFOP1

Ceai negru Darjeeling Margaret's Hope FTGFOP1








L-teanina este un aminoacid prezent în frunzele de ceai, responsabil de câteva beneficii importante ale băuturii obținute din planta Camellia sinensis. Aceasta poate infl... [ citește tot ]
Cardamomul este o plantă ce provine din Asia de Sud-Est, cu semințe foarte aromate, care se folosește în multe preparate exotice din bucătăria asiatică, dulci și sărate, ... [ citește tot ]
Karkade este denumirea florii și infuziei de hibiscus în Egipt și Sudan, unde are o tradiție îndelungată. Se spune că băutura era savurată încă din timpul faraonilor. În ... [ citește tot ]
2020 a fost un an cel puțin ciudat, însă asta nu ne împiedică să visăm la un 2021 cu un pic mai multă liniște, care să nu mai dea chiar toate planurile peste cap. Am nota... [ citește tot ]
Mâna sus fanii untului de arahide! Dacă vrei să te bucuri de textura sa cremoasă asezonată cu gust de ciocolată și bucăți crocante de alune, încearcă rețeta de brownie de... [ citește tot ]
Pregătește-ți propriul ceai de Crăciun, plin de aroma bunătăților de sezon! Alături de turtă dulce, cozonac sau biscuiți, va fi parte dintr-un mic dejun de sărbătoare sau... [ citește tot ]