Ceai Darjeeling
Considerat “șampania ceaiurilor”, Darjeeling se remarcă prin notele de dulce-tămâios similare celor din vinul muscat. Este mai puțin astringent decât ceaiurile negre, dar mai puternic decât cele verzi. Având o oxidare incompletă, chiar și ceaiurile încadrate la categoria “negre” seamănă mai mult cu cele oolong. Aroma specială a sortimentelor Darjeeling provine din combinarea ceaiului de origine chineză cu climatul rece și umed din regiunea indiană unde este cultivat - Darjeeling. Spre deosebire de alte ceaiuri indiene, Darjeeling este obținut din frunze de Camellia sinensis de varietate chinezească și nu din cele de Assam (Camellia sinensis var. assamica), cultivate de obicei în India.
Noi credem că sortimentele de ceaiuri cu cocos au un aer de desert, aproape ca niște bomboane Raffaello la cană. Am strâns în lista de mai jos câteva din cele mai gustoas... [ citește tot ]
Ciocolata este un dulce foarte apreciat, o delicatesă căreia puțini îi pot rezista. Simplă, cu lapte, albă, neagră sau crocantă, cu creme, nuci, fructe uscate, ciocolata ... [ citește tot ]
Turmericul sau curcuma este o plantă înrudită cu ghimbirul, a cărui rizom se folosește în numeroase preparate în bucătăriile asiatice, la supe, curry-uri, sosuri, biscuiț... [ citește tot ]
În general, când spunem „ceai turcesc”, ne gândim la ceaiul negru servit din paharele micuțe în formă de lalea, cu o farfuriuță cochetă sub ele. Se bea foarte fierbinte, ... [ citește tot ]
Există multe moduri în care te poți bucura de ceaiul matcha, iar azi îți prezentăm o rețetă de latte cu mentă. Băutura poate fi servită caldă sau rece și îți recomandăm s... [ citește tot ]
Presa franceză este un tip de filtru pentru ceai sau cafea, în care poți să-ți pregătești foarte ușor băutura preferată. Este o metodă practică, așa că îți recomandăm s-o... [ citește tot ]