Ceai Darjeeling

Considerat “șampania ceaiurilor”, Darjeeling se remarcă prin notele de dulce-tămâios similare celor din vinul muscat. Este mai puțin astringent decât ceaiurile negre, dar mai puternic decât cele verzi. Având o oxidare incompletă, chiar și ceaiurile încadrate la categoria “negre” seamănă mai mult cu cele oolong. Aroma specială a sortimentelor Darjeeling provine din combinarea ceaiului de origine chineză cu climatul rece și umed din regiunea indiană unde este cultivat - Darjeeling. Spre deosebire de alte ceaiuri indiene, Darjeeling este obținut din frunze de Camellia sinensis de varietate chinezească și nu din cele de Assam (Camellia sinensis var. assamica), cultivate de obicei în India.

Livrare gratuită pentru comenzile de peste 100 lei
Ceaiuri si accesorii recomandate
Jurnalul de ceai
Cum să te hidratezi dacă nu îți place să bei apă

Se apropie vara cu zile călduroase și, sperăm noi, timp petrecut în aer liber, pe bicicletă, la drumeții, în alergare sau alte activități în natură. Mai ales dacă facem m... [ citește tot ]

Mituri despre cofeina din ceai

În timp ce unele persoane se bazează pe o doză serioasă de cofeină dimineața, pentru a începe ziua cu energie, altele sunt mai sensibile la această substanță și urmăresc ... [ citește tot ]

Cele mai bune ceaiuri oolong

Oolong, ceaiul semifermentat, îmbină trăsăturile ceaiurilor verzi și negre într-o aromă dulce, florală sau prăjită care încântă papilele gustative. Se cultivă mai ales în... [ citește tot ]

Clătite pufoase cu matcha

Cum poți să transformi clătitele, un desert clasic, într-unul cu gust special? Folosind ceai, mai exact pudră fină matcha. Sunt ușor de făcut, practic la fel ca rețeta ob... [ citește tot ]

Află totul despre familia ceaiului Sencha!

Sencha este un ceai verde deosebit de popular în Japonia, unde își are originea. Puțini știu însă că el include o familie foarte variată de sortimente, diferențiate după ... [ citește tot ]

De ce să bei ceai Pu-Erh

Pu-Erh este un ceai aparte, obținut din frunze de Camellia Sinensis care trec printr-un proces special de prelucrare și fermentare, fiind lăsate la învechit pentru un tim... [ citește tot ]