Cum să combini ceaiul și ciocolata

Ciocolata este un dulce foarte apreciat, o delicatesă căreia puțini îi pot rezista. Simplă, cu lapte, albă, neagră sau crocantă, cu creme, nuci, fructe uscate, ciocolata reprezintă o invitație la creativitate și explorarea a numeroase gusturi. Deși pare neobișnuit, ea poate face o pereche foarte bună cu ceaiul.

Ceaiul poate fi ingredient al ciocolatei, putem servi o ciocolată caldă infuzată cu ceai sau pur și simplu putem combina aceste două plăceri. Am găsit câteva sugestii de îmbinare a diferitelor sortimente de ciocolată cu ceaiuri diverse și ne-am gândit să le împărtășim cu tine. Începem cu câteva recomandări generale:

  • Alege produse de calitate. La fel cum locul de proveniență al frunzelor de ceai și modul de prelucrare influențează calitatea ceaiului, același lucru e valabil și pentru ciocolată, dacă ne referim la cacao și celelalte ingrediente, alături de procesarea lor. Noi recomandăm ceaiul vrac, infuzat corespunzător, pentru o băutură excelentă.
  • Servește ceaiul simplu, neîndulcit, fără lapte sau lămâie.
  • Cum știi că asocierea ceai-ciocolată este reușită? Ține de preferința personală, desigur, însă în general putem vorbi de punerea în evidență a celor două delicatese, concomitent cu interacțiunea dintre arome, texturi și after-taste, care dau naștere la noi gusturi.
  • Cum să faci degustarea: mușcă o bucățică mică de ciocolată și las-o să se topească încet pe limbă, apoi soarbe puțin ceai și plimbă-l în gură, ca să îi simți mai bine aroma. Vezi cum se schimbă gustul din gură. Mai ia puțină ciocolată și observă dacă e mai dulce, mai amară sau apar alte arome față de prima dată. E un exercițiu foarte interesant și pentru a conștientiza mai bine ce mănânci și bei, dacă în mod obișnuit nu acorzi prea multă atenție acestor gesturi.
  • Îți recomandăm să faci degustarea de ceai + ciocolată cu un prieten sau mai mulți, pentru a schimba impresii și a face experiența mai interactivă.

Idei pentru a combina diferite sortimente de ciocolată și ceaiuri

Ciocolată cu lapte

Ciocolată neagră (>50% cacao)

Ciocolată albă

Aceste recomandări sunt orientative, poți să testezi orice combinații îți trec prin minte 😉

Dacă îți plac aceste asocieri speciale și vrei să încerci noi gusturi, îți recomandăm și combinația ceai + brânzeturi, despre care am povestit în acest articol.


Surse: the.republicoftea.com, simplelooseleaf.com, cupabovetea.com, teamuse.com, theteahouseltd.com/blog

Cum să combini ceaiul și ciocolata 4.75/5 (95.00%) 4 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.