Ceaiul turcesc de mere – o delicatesă aromată

În general, când spunem „ceai turcesc”, ne gândim la ceaiul negru servit din paharele micuțe în formă de lalea, cu o farfuriuță cochetă sub ele. Se bea foarte fierbinte, fără lapte și îndulcit cu un cub de zahăr. Ceaiul turcesc se consumă în orice moment al zilei, uneori mai multe cești una după alta.

Ceaiul a devenit foarte apreciat în Turcia după primul război mondial, când cafeaua, băutura preferată a turcilor, se scumpise și era mai puțin accesibilă pentru oamenii de rând. La jumătatea secolului XX s-a început și cultivarea ceaiului în țară, mai exact în regiunea Rize, pe coasta de est a Mării Negre. În prezent, Turcia se află în topul țărilor producătoare și consumatoare de ceai din lume.

Pe lângă ceaiul negru, în Turcia există și alte feluri de infuzii, printre care ceaiul de mere (elma çayı), ceaiul de măceșe (kuşburnu çayı), ceaiul de tei (ıhlamur çayı) sau cel de salvie (ada çayı).

Ceai turcesc de mere

Ceaiul de mere este popular mai ales printre turiști și se găsește din belșug în magazine și bazaruri. Adesea, ceaiul de mere este preparat ca o băutură instant, amestecând în apa fierbinte granule, cristale sau pudră de mere. Există de asemenea sub formă de plicuțele de ceai, însă cel mai bun este cel obținut din bucățele de mere uscate.

Ceaiul turcesc de mere nu conține cofeină și poate fi consumat de oricine, la orice vârstă. Există și sortimente cu cofeină, care combină merele cu ceai negru, de exemplu.

În magazinul nostru online avem ceai de fructe “Punch Turcesc” în diferite sortimente:

Punch turcesc simplu

Punch turcesc cu mango

Punch turcesc cu rodie

Toate trei au ca bază bucăți dulci de mere și nu conțin cofeină. Sunt ca un desert la cană și îți vor îndulci orice moment al zilei. Te invităm să le încerci!


Surse: hiddenwonderstravel.com, simplelooseleaf.com/blog

Ceaiul turcesc de mere – o delicatesă aromată 4.00/5 (80.00%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.