Ceaiuri din India

India se află pe primele locuri în topul țărilor producătoare de ceai din lume, mândrindu-se cu sortimente celebre, ca Assam, Darjeeling și Nilgiri. Desigur, nu putem uita de Masala Chai, combinația delicioasă de ceai negru indian cu mirodenii, lapte și zahăr! Aproape fiecare parte a Indiei are propria regiune de cultivare a ceaiului, iar cele mai alese varietăți se obțin în Assam, West Bengal, Tamil Nadu și Kerala.

Ceaiurile indiene au un sistem special de clasificare pentru calitatea sortimentelor, principalele două categorii fiind ceaiurile din frunze întregi (de la cel mai bun, SFTGFOP1 – Special Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe 1, până la OP – Orange Pekoe) și din frunze mărunțite (de la cel mai bun, BOP – Broken Orange Pekoe până la BS – Broken Souchong). Ceaiurile negre inferioare sunt clasate ca F – Fannings și D – Dust. Te invităm să descoperi savoarea ceaiurilor indiene prin câteva sortimente de excepție!

Livrare gratuită pentru comenzile de peste 100 lei
Ceaiuri si accesorii recomandate
Jurnalul de ceai
Rețetă: Înghețată cu matcha

Dacă pe timp de vară ți se pare prea cald pentru un ceai, servește o înghețată… cu ceai! Noi îți propunem o rețetă de înghețată cu matcha, din puține ingrediente și... [ citește tot ]

Când e cel mai bine să bei ceai verde?

Pe lângă gustul deosebit, ceaiul verde este o băutură recunoscută pentru proprietățile sale nutritive, fiind bogat în antioxidanți, vitamine și minerale. Are efecte anti-... [ citește tot ]

Ceaiurile negre – clasificare și grade

Ceaiurile negre din India, Sri Lanka, Africa, Indonezia și Malaysia au un sistem special de categorii, ce arată gradele de calitate pentru diferite varietăți. Sistemul de... [ citește tot ]

Ceramica Iznik, o poveste despre culori și împletiri culturale

În magazinul nostru online găsești, printre altele, căni de porțelan cu modele speciale, inspirate din celebra ceramică Iznik. În articolul de astăzi ne-am gândit să-ți p... [ citește tot ]

Clafoutis cu cireșe și un ceai pe măsură

Cireșele sunt pe val, deci e cazul să le folosim la un desert numai bun de servit cu ceai:  clafoutis. Clafoutis este un desert francez clasic, pe bază de cireșe, ce... [ citește tot ]

Cum a apărut ceaiul verde Sencha și de ce este important pentru Japonia

Ceaiul verde sencha a ajuns celebru și s-a răspândit la scară largă în Japonia în secolul al XVIII-lea, el deschizând drumul și pentru alte varietăți de ceai, ca Gyokuro.... [ citește tot ]