Ceaiuri din India

India se află pe primele locuri în topul țărilor producătoare de ceai din lume, mândrindu-se cu sortimente celebre, ca Assam, Darjeeling și Nilgiri. Desigur, nu putem uita de Masala Chai, combinația delicioasă de ceai negru indian cu mirodenii, lapte și zahăr! Aproape fiecare parte a Indiei are propria regiune de cultivare a ceaiului, iar cele mai alese varietăți se obțin în Assam, West Bengal, Tamil Nadu și Kerala.

Ceaiurile indiene au un sistem special de clasificare pentru calitatea sortimentelor, principalele două categorii fiind ceaiurile din frunze întregi (de la cel mai bun, SFTGFOP1 – Special Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe 1, până la OP – Orange Pekoe) și din frunze mărunțite (de la cel mai bun, BOP – Broken Orange Pekoe până la BS – Broken Souchong). Ceaiurile negre inferioare sunt clasate ca F – Fannings și D – Dust. Te invităm să descoperi savoarea ceaiurilor indiene prin câteva sortimente de excepție!

Livrare gratuită pentru comenzile de peste 100 lei
Ceaiuri si accesorii recomandate
Jurnalul de ceai
Cum să te hidratezi dacă nu îți place să bei apă

Se apropie vara cu zile călduroase și, sperăm noi, timp petrecut în aer liber, pe bicicletă, la drumeții, în alergare sau alte activități în natură. Mai ales dacă facem m... [ citește tot ]

Mituri despre cofeina din ceai

În timp ce unele persoane se bazează pe o doză serioasă de cofeină dimineața, pentru a începe ziua cu energie, altele sunt mai sensibile la această substanță și urmăresc ... [ citește tot ]

Cele mai bune ceaiuri oolong

Oolong, ceaiul semifermentat, îmbină trăsăturile ceaiurilor verzi și negre într-o aromă dulce, florală sau prăjită care încântă papilele gustative. Se cultivă mai ales în... [ citește tot ]

Clătite pufoase cu matcha

Cum poți să transformi clătitele, un desert clasic, într-unul cu gust special? Folosind ceai, mai exact pudră fină matcha. Sunt ușor de făcut, practic la fel ca rețeta ob... [ citește tot ]

Află totul despre familia ceaiului Sencha!

Sencha este un ceai verde deosebit de popular în Japonia, unde își are originea. Puțini știu însă că el include o familie foarte variată de sortimente, diferențiate după ... [ citește tot ]

De ce să bei ceai Pu-Erh

Pu-Erh este un ceai aparte, obținut din frunze de Camellia Sinensis care trec printr-un proces special de prelucrare și fermentare, fiind lăsate la învechit pentru un tim... [ citește tot ]