Ceaiuri din India

India se află pe primele locuri în topul țărilor producătoare de ceai din lume, mândrindu-se cu sortimente celebre, ca Assam, Darjeeling și Nilgiri. Desigur, nu putem uita de Masala Chai, combinația delicioasă de ceai negru indian cu mirodenii, lapte și zahăr! Aproape fiecare parte a Indiei are propria regiune de cultivare a ceaiului, iar cele mai alese varietăți se obțin în Assam, West Bengal, Tamil Nadu și Kerala.

Ceaiurile indiene au un sistem special de clasificare pentru calitatea sortimentelor, principalele două categorii fiind ceaiurile din frunze întregi (de la cel mai bun, SFTGFOP1 – Special Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe 1, până la OP – Orange Pekoe) și din frunze mărunțite (de la cel mai bun, BOP – Broken Orange Pekoe până la BS – Broken Souchong). Ceaiurile negre inferioare sunt clasate ca F – Fannings și D – Dust. Te invităm să descoperi savoarea ceaiurilor indiene prin câteva sortimente de excepție!

Livrare gratuită pentru comenzile de peste 100 lei
Jurnalul de ceai