Căpşune şi ceai rece: o poveste romantică de vară

Este sezonul căpşunelor, iar pieţele sunt pline de micile fructe roşii şi zemoase, aşa că astăzi îţi prezentăm câteva idei pentru a te bucura de ele în ceai. Alături de alte ingrediente aromate, căpşunele reprezintă alegerea perfectă pentru un ceai rece de vară, servit cu gheaţă: un adevărat cocktail de energie.

Căpşunele au o alură jucăuşă, dar şi romantică, prin forma de inimă şi culoarea roşu-aprinsă. Cu ele vei simţi din plin gustul vacanţei, chiar dacă încă nu ai plecat în concediu, ci doar îţi faci planurile de vară.

Iată câteva reţete de ceai cu căpşune, care să-ţi parfumeze ziua cu entuziasm şi bună dispoziţie:

Foto: eatboutique.com
Foto: eatboutique.com

Ceai de căpşune şi busuioc

Ingrediente

  • 1 litru de ceai negru, pregătit conform instrucţiunilor de pe etichetă
  • 450 g căpşune curăţate, tăiate în sferturi sau jumătăţi
  • 250 ml apă
  • 100 g zahăr
  • câteva crenguţe de busuioc proaspăt (pentru preparare şi decor)
  • gheaţă

Cum se prepară: Într-un recipient, fierbe apa şi zahărul, amestecând până când se dizolvă. Ia vasul de pe foc, adaugă câteva din frunzele de busuioc şi lasă la infuzat pentru 10 minute. Strecoară lichidul şi toarnă-l peste căpşune. Amestecă siropul astfel obţinut cu ceaiul negru, gata pregătit, iar după ce băutura s-a răcit, serveşte-o cu gheaţă. Foloseşte câteva funze de busuioc proaspăt pentru decor.

Foto: marthastewart.com
Foto: marthastewart.com

Ceai cu iasomie şi căpşune

Ingrediente

  • 1 litru de ceai verde cu iasomie, pregătit conform instrucţiunilor de pe etichetă
  • 350 g căpşune
  • 300 g zahăr brun
  • 375 ml apă
  • gheaţă

Cum se prepară: Pune zahărul să se dizolve în apa fierbinte, apoi adaugă căpşunele, curăţate şi tăiate mărunt. Fierbe amestecul, după care dă focul mai mic şi lasă-l până când siropul începe să se îngroaşe şi să apară bule în jurul bucăţilor de fructe. Când a ajuns la consistenţa dorită, dă siropul la o parte de pe foc, strecoară-l şi lasă-l să se răcească. Amestecă siropul cu ceaiul de iasomie în proporţia dorită, asezonează cu gheaţă şi căpşune proaspete, apoi serveşte-l.

Foto: makeandtakes.com
Foto: makeandtakes.com

Ceai verde cu căpşune şi petale de trandafir

Pentru cei mai comozi, care nu vor să piardă mult timp cu prepararea băuturii sau cu alegerea ingredientelor, avem în magazinul nostru online soluţia ideală: Grădina Dragonului, un ceai verde aromat, cu bucăţele de căpşune, bucățele de zmeură şi muguri de trandafir, al cărui miros te va face să crezi că ai în faţă o prăjitură delicioasă şi răcoroasă cu fructe.

Ingrediente

Cum se prepară: Infuzează 3-4 linguriţe de ceai într-un litru de apă (80-90°C) timp de 4-6 minute. Când ceaiul este gata, lasă-l să se răcească, apoi îndulceşte-l în funcţie de preferinţă şi adaugă gheaţă.

Care este ceaiul tău preferat pentru vară?

Căpşune şi ceai rece: o poveste romantică de vară 5.00/5 (100.00%) 9 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.