Savoare pentru cocktail-uri: cuburi de ceai îngheţat cu fructe

Vara este sezonul băuturilor reci şi aromate, în combinaţii inedite de ingrediente, fie că vorbim de cocktail-uri, sucuri naturale, smoothie-uri, ceaiuri sau limonadă. Cuburile de gheaţă de toate formele dau un aspect apetisant paharelor şi parcă te răcoreşti doar când le vezi cum strălucesc.

Pentru că ne plac ceaiurile reci, ne-am gândit să le transformăm în cuburi de gheaţă răcoritoare, asortate cu bucăţi de fructe, la îndemână ori de câte ori vrei să dai un plus de savoare băuturilor de vară. Sunt foarte uşor de pregătit şi cu siguranţă vor face o impresie bună la petreceri sau întâlniri între prieteni. Iată cum obţii nişte cuburi de ceai delicioase, dar şi aspectuoase, pentru cocktail-uri şi alte bunătăţi lichide.

Foto: willcookforfriends.com

Ingrediente

  • 500 ml apă
  • 2 linguriţe de ceai verde
  • fructe, după preferinţe: zmeură, lămâie, lime, căpşuni, kiwi (tăiate în bucăţi mici) etc.

Mod de preparare

Fierbe apa şi lasă ceaiul la infuzat 2-3 minute, conform instrucţiunilor de pe etichetă. Lasă-l apoi să se răcească.

Aşază tava sau tăvile de cuburi de gheaţă pe o suprafaţă netedă şi dreaptă. Toarnă ceaiul în fiecare spaţiu şi umple-l în proporţie de ¾. Adaugă apoi bucăţile de fructe. Poţi pune şi câteva frunze de mentă, pentru mai multă aromă. Pune tăvile la congelator şi lasă-le peste noapte.

Foloseşte-le în limonadă, cocktail-uri sau chiar în apă minerală simplă, pentru culoare şi parfum. O vară răcoritoare să avem!

Savoare pentru cocktail-uri: cuburi de ceai îngheţat cu fructe 4.75/5 (95.00%) 8 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.