Reteta: Pandispan pufos cu ceai negru Earl Grey

Daca sunteti pasionati de ceai, probabil stiti deja ca frunzele de Camellia Sinensis pot fi si un ingredient inedit pentru deserturi. Astazi v-am pregatit o retata pentru a prepara o prajitura pufoasa si frageda in care se simte aroma de ceai negru Earl Grey – un adevarat carusel de senzatii!

Foto: melspantrykitchen.blogspot.ro
Foto: melspantrykitchen.blogspot.ro

Ingrediente

Compozitia cu galbenusuri:

  • 30 g ceai negru Earl Grey
  • 5 galbenusuri
  • 120 g faina fina
  • 30 g zahar tos
  • 80 ml ulei vegetal
  • 180 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 2/3 lingurita praf de copt

Compozitia cu albusuri:

  • 5 albusuri (reci)
  • 90 g zahar tos
Foto: mybutteryfingers.blogspot.ro
Foto: mybutteryfingers.blogspot.ro

Mod de preparare

  • Pune apa si frunzele de ceai intr-un vas, apoi incalzeste pana aproape de fierbere. Ia-le de pe foc si lasa ceaiul la infuzat pentru 5-10 minute. Asteapta sa se raceasca.
  • Incalzeste cuptorul la 170º C.
  • Intr-un recipient mare, bate galbenusurile cu 30 g de zahar tos circa 5 minute, pana cand compozitia se ingroasa. Toarna incet uleiul si amesteca in continuare.
  • Adauga ceaiul rece deasupra si omogenizeaza bine compozitia. Pentru o aroma de ceai mai puternica, adauga si cateva grame de frunze pisate de Earl Grey. Pune faina si praful de copt, apoi amesteca astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
  • Intr-un alt bol, bate albusurile spuma, apoi adauga 90 g de zahar tos si bate pana cand formeaza varfuri tari. Adauga compozitia in 3 transe in amestecul obtinut anterior si omogenizeaza cu atentie.
  • Toarna amestecul final intr-o tava rotunda cu diametrul de 20 cm. Plimba un betisor prin compozitie pentru a elimina bulele de aer
  • Da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana cand este gata.
  • Lasa pandispanul sa se raceasca, apoi taie-l in felii si bucura-te de gustul sau aromat!

*Sursă reţetă: honeybeesweets88.blogspot.ro

Reteta: Pandispan pufos cu ceai negru Earl Grey 4.83/5 (96.67%) 6 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.