Frunzele colorate și uscate și-au început dansul prin aer, pe muzica picăturilor de ploaie, în armonie cu vântul rebel. Și ce se potrivește cel mai bine cu frunzele uscate care foșnesc sub tălpile noastre? Cu riscul de a nu fi foarte poetici, noi zicem că… ronțăitul unor biscuiți delicioși! Așa că astăzi vă propunem o rețetă de biscuiți cu Masala Chai – ceaiul negru condimentat, în stil indian. Sunt o companie plăcută la ceai sau la un pahar de lapte, iar aroma lor îți va energiza zilele de toamnă.
Ingrediente biscuiți Masala Chai
130 g făină
35 g zahăr
35 g zahăr pudră
1 lingură mix Masala Chai
1/2 linguriță cardamom măcinat (opțional)
1/2 linguriță scorțișoară măcinată (opțional)
1/4 linguriță sare
1/2 linguriță esență de vanilie
120 g unt nesărat
Mod de preparare
Într-un blender sau un robot de bucătărie, pune făina, zahărul, sarea și Masala Chai, apoi mixează până când ceaiul devine pulbere și se amestecă bine cu restul ingredientelor. Adaugă cardamom și scorțișoară în plus, dacă vrei ca biscuiții să aibă un gust mai aromat.
Pune esența de vanilie, untul și amestecă din nou până când se formează un aluat. Rulează-l și învelește-l în hârtie de copt. Lasă-l la frigider pentru cel puțin jumătate de oră.
Încălzește cuptorul la 190°C și pregătește o tavă cu hârtie de copt. Cu un cuțit ascuțit, taie aluatul rulat în felii de maxim 1 cm grosime și pune-le în tavă. Coace biscuiții circa 10-12 minute, până când marginile se rumenesc. Așteaptă să se răcească 5 minute, apoi savurează-i cu poftă!
Sursă rețetă&foto: Faith Durand, thekitchn.com