Rețetă: biscuiți Masala Chai

Frunzele colorate și uscate și-au început dansul prin aer, pe muzica picăturilor de ploaie, în armonie cu vântul rebel. Și ce se potrivește cel mai bine cu frunzele uscate care foșnesc sub tălpile noastre? Cu riscul de a nu fi foarte poetici, noi zicem că… ronțăitul unor biscuiți delicioși! Așa că astăzi vă propunem o rețetă de biscuiți cu Masala Chai – ceaiul negru condimentat, în stil indian. Sunt o companie plăcută la ceai sau la un pahar de lapte, iar aroma lor îți va energiza zilele de toamnă.

Foto: seriouseats.com
Foto: seriouseats.com

Ingrediente biscuiți Masala Chai

130 g făină
35 g zahăr
35 g zahăr pudră
1 lingură mix Masala Chai
1/2 linguriță cardamom măcinat (opțional)
1/2 linguriță scorțișoară măcinată (opțional)
1/4 linguriță sare
1/2 linguriță esență de vanilie
120 g unt nesărat

masala-chai-biscuiti-reteta

Mod de preparare

Într-un blender sau un robot de bucătărie, pune făina, zahărul, sarea și Masala Chai, apoi mixează până când ceaiul devine pulbere și se amestecă bine cu restul ingredientelor. Adaugă cardamom și scorțișoară în plus, dacă vrei ca biscuiții să aibă un gust mai aromat.

Pune esența de vanilie, untul și amestecă din nou până când se formează un aluat. Rulează-l și învelește-l în hârtie de copt. Lasă-l la frigider pentru cel puțin jumătate de oră.

Încălzește cuptorul la 190°C și pregătește o tavă cu hârtie de copt. Cu un cuțit ascuțit, taie aluatul rulat în felii de maxim 1 cm grosime și pune-le în tavă. Coace biscuiții circa 10-12 minute, până când marginile se rumenesc. Așteaptă să se răcească 5 minute, apoi savurează-i cu poftă!

biscuiti-masala-chai

Sursă rețetă&foto: Faith Durand, thekitchn.com

Rețetă: biscuiți Masala Chai 4.90/5 (98.00%) 10 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.