Ceaiul zilei: Mao Feng

O nouă oprire în China pentru pauza de ceai. De data aceasta, mergem în provincia Zhejiang, situată în estul țării, aproape de Shanghai. Munții și dealurile acoperă mare parte din această zonă, cu o istorie îndelungată în cultivarea ceaiului (doar vorbim de China). Are un climat umed, subtropical, cu o cantitate semnificativă de precipitații sezoniere, în special pe timpul verii.

Planta ceaiului se simt foarte bine aici, motiv pentru care Zhejiang este una dintre principalele regiuni producătoare de ceai verde din China, locul de origine al multor sortimente renumite, printre care Dragon Well/ Longjing, Gunpowder sau Anji Bai Cha. Dar lăsăm deocamdată deoparte ceaiurile verzi, pentru că azi ne îndreptăm atenția spre o varietate deosebită de ceai alb din Zhejiang: Mao Feng.  

ceai alb mao feng

Ceaiul Mao Feng din magazinul nostru online este un ceai alb simplu, fără arome sau adaosuri de fructe, plante și condimente. Gustul său provine în totalitate de la muguri și frunze tinere, fragede, cu vârfurile ascuțite. Procesate delicat și rulate cu grijă, acestea captează în ele parfumul munților, care se revarsă apoi din ceașca ta când prepari băutura. 

Infuzia de un galben vesel are gust simplu, lejer ca o ploaie de vară, cu subtile note fructate. Ca s-o înțelegi și să te bucuri de ea, îți cere atenție. Acordă-i-o. Te va ajuta să ieși din vârtejul agitației și să te reconectezi cu prezentul.

ceai alb mao feng ceai alb mao feng ceai alb mao feng ceai alb mao feng

PS: Gaiwanul îl găsești aici, iar mai multe detalii despre cum se folosește poți citi în articolul acesta.

ceai alb mao feng

Surse: teavivre.com, ratetea.com

Ceaiul zilei: Mao Feng 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.