Hibiscus, culoarea din ceaiurile de fructe

Rubiniu, roșcat, bordo. Infuziile de fructe au o nuanță vie, care, alături de gustul acrișor și revigorant, se datorează adesea hibiscusului, plantă cu numeroase proprietăți benefice pentru organism.

Originar din zonele tropicale și subtropicale, hibiscusul (Hibiscus sabdariffa) se remarcă prin florile mari, de obicei roșii, din care se prepară băuturi și infuzii tonice, dar care sunt folosite și pentru decor, grație coloritului intens. Alături de măceșe și alte fructe de pădure, hibiscusul face o echipă excelentă pentru sănătate; în special sistemul imunitar are de câștigat de pe urma consumului acestei infuzii.

Foto: myorganiclife.info
Foto: myorganiclife.info

De ce să bei ceai de hibiscus? 

  • Are un gust delicios 🙂
  • Se prepară ușor și poate fi consumat atât cald, cât și rece.
  • Nu conține cofeină.
  • Îmbunătățește digestia datorită proprietăților diuretice.
  • Este bogat în antioxidanți, care ajută la combaterea radicalilor liberi, vinovați de deteriorarea celulelor.
  • Elimină senzația de greață.
  • Scade nivelul de colesterol rău din organism și protejează vasele de sânge.
  • Contribuie la scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățind sănătatea inimii.
  • Are proprietăți antibacteriene și luptă împotriva infecțiilor.

Pentru mai multă savoare, hibiscusul se combină cu zahăr, condimente și rom într-o băutură răcoritoare, numită Agua de Jamaica, de la denumirea alternativă a hibiscusului, Flor de Jamaica. Pe scurt, un fel de sangria sau punch pe bază de hibiscus.

Ingrediente Agua de Jamaica

  • 60 g flori uscate de hibiscus
  • 1,5 litri apă
  • 100 g zahăr (sau altă cantitate, după gust)
  • Câteva cuburi de gheață
  • Opțional: rom, ghimbir, suc de lime, mentă proaspătă, cuburi de fructe exotice, mix de condimente (scorțișoară, nucșoară, cuișoare), feliuțe de lime sau portocale pentru ornat
Foto: simplyrecipes.com
Foto: simplyrecipes.com

Mod de preparare

  • Fierbe apa, adaugă florile de hibiscus și lasă-le la infuzat pentru aproximativ 20 de minute.
  • Elimina florile, apoi adaugă zahărul, amestecând până la omogenizare.
  • După ce infuzia s-a răcit, pune cuburile de gheață și lasă-ți creativitatea sî se joace. Poți adăuga rom, fructe, zeamă de lime sau un amestec de condimente Chai, în funcție de preferințe.

Iată doar câteva dintre ceaiurile de fructe d’Oro Tea a căror savoare este animată de hibiscus:

Pe restul te invităm să le descoperi în magazinul nostru online!


Surse: organicfacts.net, healthline.com, thespruceeats.com

Hibiscus, culoarea din ceaiurile de fructe 4.67/5 (93.33%) 6 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.