Din secretele ceaiului cu gheață

Ceaiul rece este o metodă delicioasă de hidratare pe timpul verii și o alternativă la sucurile clasice. Bineînțeles, ceaiul se poate consuma cald inclusiv când temperaturile sunt ridicate, ba chiar este recomandat, deoarece ajută la răcorirea mai eficientă a organismului. Totuși, pentru cei care nu vor să bea lichide calde pe caniculă, ceaiul cu gheață este alegerea perfectă.

Poți servi cu gheață majoritatea ceaiurilor, fie ele negre, verzi sau de plante și fructe. Avantajul pregătirii ceaiului rece acasă, în locul cumpărării lui ca atare din supermarket, la sticlă sau doză, este că poți controla mai bine calitatea ingredientelor și cât îndulcitor folosești.

Există mai multe moduri de a prepara un ceai rece:

  • Se pregătește un ceai ca de obicei, cu frunze de ceai infuzate în apă fierbinte, apoi se lasă la răcit și se dă la frigider înainte de a se consuma.
  • O altă metodă presupune folosirea unei cantități mai mari de frunze de ceai la infuzia în apă fierbinte, apoi aceasta se răcește și se adaugă cuburi de gheață.
  • Există încă o modalitate mai puțin folosită, prin care frunzele de ceai sunt infuzate în apă rece pentru mai multe ore, de preferat în frigider. Astfel, pentru fiecare minut este recomandat să lași ceaiul să se infuzeze la rece 2 ore. De exemplu, dacă pe ambalaj se menționează că frunzele de ceai trebuie lăsate la infuzat 3 minute în apă fierbinte, la rece le vom lăsa 6 ore.

Câteva recomandări pentru a obține un ceai rece bun:

  • Pentru a face un ceai mai tare (deoarece gheața îl va dilua), nu lăsa frunzele la infuzat în apă fierbinte mai mult decât este recomandat pe ambalaj, deoarece va deveni amar. În schimb, adaugă o cantitate mai mare de frunze de ceai.
  • Este de preferat să folosești ceai cu o aromă mai pregnantă, care să se simtă bine chiar și la rece.
  • Dacă folosești zahăr, adaugă-l în lichidul fierbinte, nu după ce ai pus cuburile de gheață, deoarece vor rămâne granule. Totuși, dacă vrei să-l îndulcești de-abia după ce s-a răcit folosește un sirop, ușor de amestecat în ceaiul cu gheață. Siropul îl poți face pur și simplu dizolvând zahăr în apă caldă.
  • Așteaptă ca ceaiul să ajungă la temperatura camerei înainte să-l pui la frigider să se răcească.
  • Ca să obții un ceai rece bun, alege ingrediente de calitate, mai ales dacă vrei să adaugi un suc de fructe sau plante aromatice. Folosește suc de lămâie de portocale, proaspăt stors, precum și frunze de ceai de calitate.
  • Ceaiul rece este excelent să fie consumat la câteva ore de la preparare și se poate păstra la frigider până la 2-3 zile. Pregătește atât cât servești în această durată de timp.
  • Combină ceaiul cu multă gheață și felii de fructe și servește-l în pahare înalte, pentru un plus de savoare și estetică. Mai multe rețete găsești aici.

Surse: canadianliving.com, theteacupoflife.com

Din secretele ceaiului cu gheață 5.00/5 (100.00%) 5 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.