Ceaiul care înflorește (Blooming Tea), un spectacol magic

Blooming Tea sau ceaiul înfloritor este un bulb artizanal creat din frunze de ceai și flori, care, pus în apă fierbinte, se deschide și capătă o formă deosebită.

Reprezintă o experiență completă, deoarece te poți bucura de spectacolul desfacerii florii, de eliberarea aromei și de gustul fin al infuziei. Fiecare boboc este o operă de artă în miniatură, la început ascunsă.

Povestea ceaiului înfloritor

Deși China are o istorie lungă în cultivarea și prepararea ceaiului, se pare că Blooming Tea este o inovație relativ recentă. A fost creat de Xue Tong Yun, o tânără din provincia Fujian, în anii 1990, când vânzările de ceai erau destul de scăzute. Aceasta nu s-a limitat la a combina frunzele de ceai cu flori, ci și-a dorit să realizeze și o capodoperă vizuală.

Un bulb de ceai înfloritor are circa 6-8g. De obicei se folosește ceai verde, combinat cu flori de iasomie, crizanteme sau margarete, însă unii producători aleg ceaiul alb.

Frunzele de ceai sunt uscate, apoi se cos manual într-un fel de cuib, iar în mijloc se pun florile, de asemenea uscate. Totul se strânge într-o bucată de material, care se leagă pentru a da forma unei sfere. Sferele se lasă la uscat, după care se scot din pânză și sunt gata să încânte simțurile iubitorilor de ceai de pe tot globul.

Blooming Tea – tips & tricks pentru infuzare

  • Folosește un recipient transparent pentru a admira desfacerea bulbului în toată splendoarea sa. Un ceainic de sticlă (ca acesta) este alegerea ideală, însă dacă nu ai, poți improviza cu orice vas din sticlă, atâta timp cât este mai lat (diametru de 8-13 cm), pentru a permite deschiderea în voie a florii.
  • Toarnă apă fierbinte în recipientul de sticlă, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi pune bulbul de ceai în apă. Dacă ceainicul tău are infuzor, scoate-l înainte, pentru a permite bulbului să se deschidă mai bine.
  • Cantitatea de apă pentru infuzie variază în funcție de intensitatea dorită a aromei, însă recomandarea generală este de 600 ml. Poți folosi mai multă apă, dacă vrei o aromă mai discretă.
  • Floarea poate fi reinfuzată până la 3 ori, adăugând apă peste ea, după ce prima infuzie a fost consumată sau turnată în alt vas. Pentru a doua infuzie, așteaptă 3-5 minute și 5-10 minute pentru a treia.

Ceaiul care înflorește este o idee excelentă de cadou, chiar și pentru prietenii care nu sunt neapărat fani ai ceaiului obișnuit; spectacolul oferit în timpul deschiderii de micul bulb de ceai le va capta cu siguranță atenția. Cel mai bine este să le oferi și un ceainic de sticlă încăpător, pentru a ușura procesul 🙂

Te invităm să încerci Blooming Tea cu Gălbenele și Piersică, a cărei aromă delicată te va cuceri! Este creat cu pricepere în regiunea Fujian din China, din frunze de ceai cultivate la peste 1350m în Yunnan și gălbenele din Neimenggu (Mongolia), aromatizate cu piersică.

Încearcă-l și spune-ne părerea ta!


Surse: mybloomingtea.com, senchateabar.com, teasenz.com

Ceaiul care înflorește (Blooming Tea), un spectacol magic 4.67/5 (93.33%) 6 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.