Ceaiul de ghimbir: cum se prepara

Ceaiul de ghimbir reprezinta un adevarat cocktail de sanatate si aroma. Este ideal impotriva racelilor, intarind sistemul imunitar, stimuleaza digestia si alunga greata, iar gustul sau iute face ca toata aceasta experienta sa fie mai… picanta. In plus, are proprietati energizante, astfel ca o cana de ceai de ghimbir te va revigora imediat si iti va da un impuls in perioadele in care te simti lipsit de vitalitate.

ghimbir
Foto: coolcucumbers.com

Pentru a pregati o infuzie se poate folosi ghimbir sub forma de praf, pliculete sau, cel mai bine, in stare proaspata. Iata cum se prepara ceaiul de ghimbir:

  • Spala bine o radacina de ghimbir proaspat, apoi taie-l felii sau da-l pe razatoare, pentru a obtine o aroma mai intensa. Poti sa-l cureti de coaja inainte, dar merge si folosit ca atare.
  • Fierbe apa, apoi toarn-o intr-o cana si adauga ghimbirul.
  • Acopera cana cu un capac si lasa la infuzat aproximativ 10-15 minute.
  • Scoate bucatelele de ghimbir sau strecoara ceaiul si apoi savureaza-l.
  • Daca esti racit, adauga o lingurita de miere si putin suc de lamaie, pentru a-i spori efectul.

In cazul in care iti doresti un ceai de ghimbir mai aromat si vrei sa variezi gustul infuziei, il poti pregati pornind de la mixuri de frunze de ceai, condimente si fructe. Cateva idei:

Ceai verde cu ghimbir si lamaie

Un ceai verde revigorant, racoritor, cu multa vitamina C si pofta de viata. Pune o lingurita de ceai in apa adusa la temperatura de 90 de grade si lasa-l la infuzat 2 minute. Chiar daca nu ai termometru, poti sa masori temperatura de infuzare “din ochi”, urmand sfaturile de aici. Adauga 2-3 feliute de ghimbir in cana si bucura-te de savoarea si de proprietatile sale!

Foto: producemadesimple.ca
Foto: producemadesimple.ca

Masala Chai

Ghimbirul merge de minune in combinatie cu acest ceai negru, ce provine din India de Sud si din regiunea Assam. Alaturi de cuisoare, nucsoara, scortisoara, fenicul si anason, ghimbirul isi face simtita prezenta prin gustul sau inconfundabil. Cand pregatesti ceaiul, pune si cateva feliute de ghimbir si lasa-le la infuzat. Daca vrei sa ai parte de un plus de aroma, adauga putina scortisoara si 3-4 boabe pisate de cardamom. Acest ceai este delicios cu lapte si poate fi un bun inlocuitor al cafelei de dimineata.

Foto: vegrecipesofindia.com
Foto: vegrecipesofindia.com

Ceai indian tulsi cu ghimbir

Frunzele de tulsi, planta sacra a indienilor, se armonizeaza perfect cu ghimbirul, intr-un adevarat ceai-tratament, cu un gust placut. In compania mirodeniilor venite de pe taramurile pline de mister ale Indiei, o bucatica proaspata de ghimbir va inmulti beneficiile acestui ceai. Adio raceli si dureri de stomac!

Mai multe despre povestea ghimbirului, beneficiile sale si idei de ceaiuri v-am pregatit aici.

Magazin ceai cu livrare rapida in toata tara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.