Ceaiul de portocale, o infuzie de vis

De obicei, portocalele sunt celebre sub formă de suc, însă noi astăzi ți le aducem în atenție sub formă de – ai ghicit! – ceai.

Ce poate fi mai revigorant decât aroma portocalelor, cu gustul lor dulce-acrișor?

Îți pot pregăti propria infuzie din coji uscate de portocale, de băut simplă sau alăturată unui ceai verde, negru sau unei combinații de plante, pentru mai multă aromă.

Cum faci ceai de portocale

Atenție! Pentru ceai, alege neapărat portocale bio, a căror coajă este bună de consum. La restul, coaja este tratată cu diferite substanțe care nu o fac potrivită consumului.

  1. Spală bine o portocală bio și apoi șterge-o.
  2. Folosind un feliator, îndepărtează cu grijă zona portocalie a cojii, apoi taie în bucăți mici coaja astfel curățată.
  3. Pune-le într-o tavă și lasă-le la cuptor pentru 45 de minute, la foc mic – aproximativ 90º C.
  4. Depozitează cojile uscate într-un recipient care se închide etanș și folosește-le ca să pregătești cele mai bune ceaiuri.
  5. Iată câteva combinații interesante de infuzii pentru cojile de portocală:

Gata pregătite

Dacă te tentează infuzia de portocală, dar nu vrei să stai să decojești fructe, avem câteva sortimente speciale pentru tine!

  • Ceai fructe Portocală Roșie. Așa cum sugerează și numele, un ceai unde portocala roșie joacă rolul principal, conferind o aromă proaspătă băuturii, alături de lămâie, măr și hibiscus.
  • Ceai fructe Culorile Naturii. Portocaliul este una dintre ele! Pe lângă coajă de portocală, această infuzie savuroasă conține și bucăți de fruct, precum și lemongrass.
  • Ceai fructe Mango Maracuja. Un ceai în adevăratul sens al cuvântului, ce include, pe lângă fructe, ceai negru și verde. Se poate servi și rece, în compania unor felii de portocale.
  • Ceai negru Sanguinello. Portocalele de varietate Sanguinello, provenită din Spania, pun în valoare ceaiul negru de Ceylon, India de Sud și China. Ideal pentru a pregăti o Sangria pe bază de ceai!

Descoperă toate ceaiurile cu portocale din magazinul nostru online și alege-ți preferatul!

Ceaiul de portocale, o infuzie de vis 4.00/5 (80.00%) 5 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.