În data de 30 decembrie 2012 magazinul nostru si-a deschis portile punandu-va la dispozitie 30 de sortimente selecte de ceai, printre acestea ceaiuri verzi, negre, albe, infuzii de fructe si rooibos. Tot atunci ne-am propus ca pana la aniversarea primului an sa ne dublam sortimentul, lucru pe care l-am si reusit: in prezent am ajuns sa va incantam cu 75 de sortimente diferite de ceai, fiecare ales si testat cu pricepere si atentie.
Cu ocazia aceasta dorim sa va prezentam noile ceaiuri din magazin, disponibile spre comanda incepand cu aceasta luna. Speram sa va placa!
-
Ceai verde „Ginseng si Catina” – ar merita sa dedicam cate o pagina fiecarui ingredient din acest ceai, caci fiecare vine cu o poveste unica si cu un set de beneficii importante. Ginseng-ul este consumat de mai bine de 4000 de ani datorita proprietatilor sale energizante. Catina, prin continutul ridicat de vitamina C, a castigat destul de multa popularitate si in tara noastra. Insa adevaratul element surpriza este lemnul dulce, cunoscut si ca liquorice, o planta cu un gust dulceag pregnant, ce isi lasa amprenta si asupra infuziei noastre. Incercati-l, gustul sau va va surpinde placut!
- Ceai alb „Goji cu Coacaze” – am avut in trecut rooibos cu fructe goji, apoi ceai verde cu goji, toate au fost de-a dreptului dementiale, de aceea a trebuit neaparat sa incercam un ceai alb cu fructe goji. Bine am facut, caci acest blend nu se compara cu nimic din ce am avut pana acum, neutru la gust si in acelasi timp acrisor, aromat, revigorant.
- Ceai rooibos verde „Soarele Africii” – se numara printre primele noastre infuzii de rooibos verde (green rooibos). Rooibosul verde si cel clasic provin defapt din aceeasi planta, ce le diferentiaza este metoda de prelucrare. Frunzele de rooibos verde sunt tratate special pentru incetinirea procesului de oxidare, pastrandu-le astfel mai aproape de gustul si culoarea lor cruda. Infuzia „Soarele Africii” este un rooibos verde decorat cu aroma acrisoara a frunzelor de mur, zmeura si capsune, si gustul condimentat de anason, fenicul si frunze de alun.
- Ceai rooibos „Scortisoara Vanilata” – sosit numai bine cu prilejul sarbatorilor de iarna. Acest ceai va umple ceasca si incaperea cu mirosul de scortisoara. Pe langa rooibos si scortisoara ceaiul mai contine o gramada de alte ingrediente naturale: ghimbir, flori de amaranth, muguri de erica, frunze de bambus, piper roz, cardamom maruntit si stevie. Despre stevie ar trebui sa stiti ca frunzele sale sunt in mod natural dulci, din acest motiv infuzia de rooibos „Scortisoara Vanilata” rar are nevoie de indulcitori aditionali.
- Ceai honeybush „Moccachino Guarana” – un amestec pana acum nemaiintalnit, dintre frunzele de honeybush cu efectele sale calmante, linistitoare, si trei plante din polul opus al planetei: boabele de cafea , guarana (o planta populara in Brazilia datorita continutului sau de cafeina) si frunzele prajite de mate (o alta planta cu cafeina).
Să ştiţi însă că nu ne oprim aici. Incepand cu saptamana viitoare alte doua ceaiuri chinezesti selecte se vor alatura colectiei noastre:
- Ceai Pu Erh Tuocha China – este o specie de ceai negru fermentat produs de mai bine de 1700 de ani in regiunea Yunnan din China, cu toate acestea deocamdata sortimentul nu este foarte cunoscut in Romania. Ne-am propus sa schimbam acest lucru!
- Ceai alb Pai Mu Tan – cunoscut si ca „bai mudan” sau, in engleza, ca „white peony”, este la nivel mondial unul dintre cele mai populare ceaiuri albe. Este un ceai usor oxidat, frunzele si mugurii sunt culesi si apoi uscati in soare pentru 1-3 zile. Aroma ceaiul este data atat de locul de crestere a plantei, cat si de particularitatile de procesare.
Care dintre numele de mai sus va atrage cel mai tare? Si ce v-ati dori sa mai testati pe viitor? Noi ne gandeam sa facem din ianuarie luna ceaiurilor oolong, ce parere aveti? Va asteptam raspunsurile prin forumarul de mai jos.