Cheesecake-mărţişor şi două ceaiuri asortate

Luna martie şi-a făcut simţită prezenţa, aşa că ne-am gândit să alăturăm ceaiului un cheesecake în alb şi roşu, în ton cu nuanţele Mărţişorului. Pentru a obţine roşul am folosit căpşuni dulci, iar rezultatul este o prăjitură uşoară şi delicioasă, perfectă de întâmpinat primăvara! În plus, se prepară foarte simplu, nu ai nevoie nici măcar de cuptor.

cheesecake martisor
Foto: cakecrumbsbeachsand.com

Avem şi două recomandări de ceaiuri care se potrivesc la fix cu acest cheesecake-mărţişor:

  • Ceai verde Grădina Dragonuluiun mix de ceai verde Gunpowder şi ceai alb Mao Feng, alături de un trio parfumat: căpşune, zmeură şi afine. Rafinat şi seducător, acest ceai fără arome artificiale te va cuceri cu siguranţă.
  • Ceai de fructe Căpşune Guava – iubitorii infuziilor de fructe se vor bucura să regăsească gustul căpşunelor în compania unor ingrediente exotice, cum ar fi papaya, ananas, guava şi vanilie. Este o băutură revigorantă, ce se poate servi atât caldă, cât şi rece, cu gheaţă.

Acum că am ales ceaiul, să trecem la pregătit cheesecake-ul!

Ingrediente

  • 250 g biscuiţi digestivi
  • 100 g unt topit
  • seminţele de la 1 păstaie de vanilie
  • 600 g cremă de brânză dulce
  • 100 g zahăr pudră
  • 285 ml smântână grasă

Pentru topping şi decor

  • 400 g căpşune, curăţate şi tăiate în jumătate
  • 25 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă de apă
  • câteva frunze de mentă
Foto: girlmeetsfood.com
Foto: girlmeetsfood.com

Mod de preparare

  • Acoperă cu hârtie de copt un recipient cu fund detaşabil (diametru de 23 cm) şi unge-o cu puţin unt.
  • Pune biscuiţii digestivi într-o pungă de plastic şi zdrobeşte-i folosind un sucitor de lemn.
  • Amestecă bine untul topit cu biscuiţii sfărâmaţi, apoi pune compoziţia în vasul pregătit anterior. Apasă uşor pentru a crea un strat subţire. Lasă la frigider timp de circa o oră pentru a se întări.
  • Folosind un mixer, omogenizează crema de brânză, cele 100 g de zahăr pudră şi seminţele de vanilie. Toarnă smântâna şi continuă să mixezi până când compoziţia devine uniformă.
  • Întinde crema deasupra blatului de biscuiţi, asigurându-te că nu rămân bule de aer. Pune cheesecake-ul la frigider peste noapte.
  • Cu 30 de minute înainte de a-l servi, lasă cheesecake-ul la temperatura camerei, apoi scoate-l din recipientul în care a stat şi pune-l pe o farfurie.
  • Transformă 200 g de căpşune în piure cu ajutorul unui blender, amestecând şi cele 25 g de zahăr pudră şi o linguriţă de apă. Strecoară piure-ul şi toarnă-l peste cheesecake, apoi decorează cu restul căpşunelor şi cu frunzele de mentă.

Poftă bună!

Sursă reţetă

Cheesecake-mărţişor şi două ceaiuri asortate 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.