Milky Chai, perechea perfectă a laptelui

Una din plăcerile mele atunci când beau ceai negru este să torn încet laptele şi să admir cum acesta se face comod în lichidul cafeniu-roşcat, iar băutura îşi schimbă încet-încet culoarea. Nuanţa nou creată, caldă şi dulce, ar face invidios chiar şi un caramel veritabil. Şi ce alegere mai bună pentru un astfel de joc al contrastelor dacă nu Milky Chai?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMirosul atrăgător care iese din punguţa de Milky Chai dansează exotic în aer, cu o eleganţă discretă, dar încântătoare. O linguriţă şi jumătate de frunze mărunţite de ceai negru, cu ghimbir, scorţişoară şi cardamom, a aterizat într-un filtru de ceai, apoi acesta a fost scufundat în apă fierbinte şi lăsat să se infuzeze cam 3-4 minute.

Am pregătit între timp şi o companie pe măsură pentru ceai: un salam de biscuiţi cu unt de cocos, stafide şi nuci, pentru ca răsfăţul să fie complet. Mi se pare că gustul proaspăt al cocosului se împacă de minune cu ceaiul negru, iar pe mine această combinaţie mă face să visez la călătorii pe tărâmuri îndepărtate, la culturi şi obiceiuri extravagante, la culori îndrăzneţe şi mâncăruri curioase.

OLYMPUS DIGITAL CAMERARevenind la ceai.

Chai-ul indian, care alintă ceaiul negru cu multe condimente aromate, este ideal pentru a fi “invadat” de lapte. Dacă iubeşti acest gust familiar, poţi chiar încerca să “egalezi” scorul şi să foloseşti jumătate de cană de lapte la jumătate de cană de ceai. Eu m-am mulţumit să torn doar câteva picături, pentru a-mi asigura un spectacol fermecător, dar am fost atât de captivată de modelul ce lua naştere în cană, că am umplut-o cu vârf, aproape să dau pe lângă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAAm admirat culoarea nou-formată, pe măsură ce rotocoalele de lapte se linişteau, iar apoi m-am bucurat până la ultima picătură de gustul misterios al Indiei, asortat cu desertul grozav.

Milky Chai, perechea perfectă a laptelui 5.00/5 (100.00%) 5 votes

Un răspuns la „Milky Chai, perechea perfectă a laptelui”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.