Cum să întreții amestecătorul de matcha (Chasen)

Ceremonia japoneză a ceaiului, prin care se prepară și servește matcha, utilizează o serie de accesorii rafinate, fiecare având o misiune bine determinată. Chasen este un instrument nelipsit din această ceremonie, iar în articolul de astăzi te invităm să afli mai multe despre el și cum se întreține.

Matcha se pregătește prin amestecarea pudrei speciale de ceai verde în apa caldă cu un fel de tel din bambus – Chasen. Acesta seamănă cu o mică „mătură”, dar are un aspect delicat și își va arăta măiestria la crearea spumei.

Chasen-ul se obține dintr-o bucată de bambus migălos prelucrată și crestată pentru a rezulta firele acelea fine, ușor curbate la vârf. Vezi întreg procesul de producere în clipul de mai jos. 

Iată ce trebuie să știi pentru a menține Chasen-ul în condiții cât mai bune, astfel încât să te poți bucura de calitățile lui la prepararea ceaiului.

Cum să întreții un Chasen

  • Înainte de a folosi pentru prima dată Chasen-ul, umple un bol de matcha cu apă călduță și înmoaie telul timp de câteva secunde, pentru ca perii să se deschidă.

  • Când folosești Chasen-ul pentru a pregăti matcha, ai grijă cum îl manevrezi. Din dorința de a obține o spumă cât mai frumoasă și a omogeniza bine pulberea de ceai, s-ar putea să presezi prea tare telul pe fundul bolului, ceea ce îi poate accelera deteriorarea. Ca să eviți acest lucru, încearcă să nu lovești puternic Chasen-ul de vas.
  • Mucegaiul poate apărea ușor pe Chasen, așa că după fiecare folosire, spală-l cu atenție. Toarnă apă călduță într-un bol curat și bate-o cu Chasen-ul ca și cum ai pregăti din nou matcha. Fă acest lucru până când eventualele pete verzi dispar. Scutură ușor telul în afara bolului pentru a elimina excesul de apă.
  • Ca să previi formarea mucegaiului, usucă instrumentul cât mai bine după fiecare utilizare, lăsându-l să se scurgă pe suportul special. Dacă ai un Chasen, îți recomandăm cu multă căldură să achiziționezi și acest suport, în care telul se va usca și apoi păstra în condiții optime. Suportul ajută la menținerea formei specifice și va preveni deteriorarea.
Suport Chasen

Sursa: theteacupoflife.com

Cum să întreții amestecătorul de matcha (Chasen) 5.00/5 (100.00%) 6 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.