Earl Grey Affogato, un desert de efect

Earl Grey Affogato e ca primăvara: te ia prin surprindere cu o combinație de cald și rece. Ceaiul negru topește înghețata puțin câte puțin, într-un amestec de gusturi pline de aromă.

Affogato e, la origine, un desert italian pe bază de înghețată și cafea. Așa cum sugerează și numele, înghețata este „înecată” de băutura caldă, rezultând o combinație semi-lichidă, care încântă gurmanzii și răcorește pofta de dulce. În unele locuri este considerat pur și simplu o băutură, nu un desert.

Noi l-am adaptat la pasiunea noastră, ceaiul, și a ieșit un mix savuros. E extrem de simplu de făcut, însă arată spectaculos.

Cum se prepară Earl Grey Affogato

Pune într-un pahar mic și lat (sau într-o cană) o cupă de înghețată de vanilie și toarnă deasupra o ceașcă de ceai negru Earl Grey cald. Admiră cum ceaiul cuprinde înghețata și creează un model marmorat. Totuși, nu uita să-l mănânci sau să-l bei – în funcție de cât stai să-l privești înainte.

Tips&tricks

  • Decorează desertul cu fulgi de cocos, fulgi de migdale, miere, stafide, scorțișoară pudră, fructe de pădure sau biscuiți dulci.
  • Adaugă puțină apă de flori de portocal pentru a accentua aroma de citrice din Earl Grey.
  • În loc de înghețata de vanilie poți folosi un alt sortiment preferat, însă alege un gust simplu, care să nu acopere prea mult aroma ceaiului.
  • Poți înlocui Earl Grey cu Earl Grey Cream (are și muguri de trandafiri, pe lângă citrice), cu ceaiul negru Ciocolată Belgiană sau chiar cu un Masala Chai condimentat. Dacă preferi o variantă fără cofeină, rooibosul Chai African este alternativa delicioasă.

Poftă bună!

Inspirație de aici.

Earl Grey Affogato, un desert de efect 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.