Ceaiul este o băutură “plată”, însă astăzi vrem să ne jucăm un pic, așa că îți propunem un iced tea acidulat. Ideal pentru orele calde ale verii, acest ceai rece te va răcori și revigora cu aroma sa. Este o alegere foarte bună pentru hidratarea pe tot parcursul zilei, dacă gustul de apă simplă ți se pare plictisitor, dar poate fi servit cu succes și la întâlnirile cu prietenii.
Ingrediente
- 4 lingurițe frunze de ceai verde simplu (Sencha sau Bancha, de exemplu). Poți opta și pentru ceaiuri de fructe, rooibos sau negre.
- 500 ml apă fierbinte
- Îndulcitor (zahăr, miere)
- 300 ml apă minerală rece
- Felii de lămâie
- Fructe de pădure congelate
- Cuburi de gheață (Pont: poți pregăti unele mai speciale astfel: amestecă apă și fructe de pădure congelate în proporții egale, dă-le la blender, pune-le în tava pentru cuburi de gheață, apoi lasă-le la congelator.)
Mod de preparare
- Infuzează ceaiul (va ieși o băutură mai concentrată, ca să nu se dilueze prea tare când vei adăuga apa minerală), apoi pune îndulcitorul, cât băutura este caldă.
- Așteaptă să se răcească și toarnă apa minerală rece.
- Adaugă fructele și cuburile de gheață și poți să te bucuri de un ceai acidulat răcoritor!