Patru ceaiuri de excepție într-unul singur: Dragonul verde

Dragonul este o creatură fantastică prezentă în mai toate mitologiile lumii, dar care simbolizează aspecte diferite în funcție de cultură. Dacă în legendele europene dragonul are o aură malefică, în China, de exemplu, este un personaj pozitiv, ce aduce noroc.

Cu această simbolistică asiatică în minte, îți prezentăm “Dragonul Verde”, un mix aromat de muguri și frunze de ceai de forme variate.

Dacă bei o cană de ceai “Dragonul Verde” nu e sigur că vei câștiga la loterie, dar cu siguranță papilele tale gustative se vor simți norocoase! Și asta pentru că sortimentul este format din patru ceaiuri de excepție, albe și verzi, toate chinezești: 

  • Ceai verde Yin Xiang – Înseamnă “aromă îmbietoare” în chineză și combină două varietăți de ceaiuri: Qing Xin și Jin Xuan, având o textură mătăsoasă și o aromă relaxantă.
  • Ceai alb Silvery Needle – Acest ceai alb special este obținut doar din muguri argintii fragezi, nedeschiși încă, fără frunze sau tulpini. Mugurii au o formă alungită și subțire, ca niște ace, fiind acoperiți de un puf alb. Culesul presupune multă atenție, pentru a nu-i deteriora. Sortimentul Silvery Needle își are originile în provincia chineză Fujian, localitățile Fuding și Zhenghe.
  • Ceai verde Sweet Osmanthus – Florile de Osmanthus au o aromă fină, mai puțin intensă decât cea a iasomiei, astfel că lasă ceaiul verde să iasă în evidență. Acest sortiment se remarcă printr-un miros discret dulce-floral, de caise.
  • Ceai alb Ya BaoDespre Ya Bao am povestit pe îndelete într-un alt articol, pe care te invităm să-l (re)citești. Mugurii sălbatici ies în evidență prin textura mătăsoasă, iar infuzia are un gust delicat, dulce, cu note discrete de vanilie, pin, rozmarin și caprifoi.

Dragonul Verde” conține toate aceste patru tipuri de ceai, rezultând un amestec foarte parfumat și ușor de pregătit: se infuzează 1 linguriță ceai/ 250 ml apă, timp de 2 minute, la o temperatură de 80 °C.

Enjoy!

Patru ceaiuri de excepție într-unul singur: Dragonul verde 5.00/5 (100.00%) 4 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.