Prăjitură marocană cu portocale (Meskouta)

Când spui “Maroc” și “ceai”, te gândești la infuzia dulce-mentolată, răcoritoare, turnată de la înălțime, cu spumă, deasupra căreia plutesc leneșe frunze de mentă. Astăzi ne-am gândit să-ți povestim despre un desert marocan care se potrivește foarte bine la o pauză de ceai (fie el marocan sau nu).

Meskouta (sau Kika) este o prăjitură marocană creată în timpul colonizării franceze și spaniole de la începutul secolului XX. Se prepară fără unt, produs care era rar și foarte scump în acea vreme pentru populația autohtonă.

Meskouta prajitura marocana cu portocale
Foto: teacollection.com

Există mai multe variațiuni ale acestui desert, cea mai cunoscută rețetă fiind cu iaurt. Noi am ales o variantă mai simplă, aromată, care se pregătește ușor, cu ingrediente la îndemână în orice bucătărie.

Ingrediente Meskouta 

  • 120 ml suc proaspăt de portocale
  • coaja de la 1 sau 2 portocale
  • 4 ouă
  • 300 g zahăr
  • 120 ml ulei vegetal
  • 250 g făină
  • 4 lingurițe praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță vanilie

Mod de preparare

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge cu ulei o formă de copt, apoi presară puțină făină.
  • Bate ouăle și zahărul cu un mixer până când se îngroașă. Încorporează treptat și uleiul.
  • Pune în compoziție făina, praful de copt și sarea, după care sucul de portocale. Amestecă până când se omogenizează, după care adaugă coaja de portocale și vanilia.
  • Toarnă compoziția în formă și las-o la cuptor pentru circa 40 de minute sau până când se rumenește.
  • Așteaptă 10 minute, apoi scoate-o din formă și las-o să se răcească.

Avem și câteva recomandări de ceaiuri alături de care s-o savurezi:

Lung-Ching-ceai


 

Surse: thespruce.com, mizchef.com

Prăjitură marocană cu portocale (Meskouta) 5.00/5 (100.00%) 4 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.