Prăjiturele rusești de Crăciun

Crăciunul e pretextul perfect să ne răsfățăm cu ceva dulce și bun. Și ca să nu stăm prea mult în bucătărie, am găsit o rețetă simplu de preparat, cu ingrediente la îndemână. Ca desert sau gustare la ceai, aceste mici prăjituri de inspirație rusească tăvălite prin zahăr se potrivesc cu zăpada și atmosfera de sărbătoare.

Foto: lordbyronskitchen.com

Ingrediente

  • 280g zahăr pudră
  • 270g făină
  • 1/4 linguriță sare
  • 110g unt, la temperatura camerei
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 100g nuci pecan, mărunțite fin (sau orice alt fel de nuci ai la îndemână)

Mod de preparare

  1. Încălzește cuptorul la 200º C și pregătește o tavă cu hârtie de copt.
  2. Amestecă 60g zahăr pudră cu făina, sarea, vanilia, untul și nucile, folosind un robot de bucătărie pentru a le omogeniza și a obține un aluat.
  3. Formează mici bile din aluat cu ajutorul unei lingurițe și pune-le pe hârtia de copt, în tavă.
  4. Coace-le pentru 12 minute.
  5. În timp ce prăjiturelele sunt la cuptor, pune restul de zahăr într-un bol larg, puțin adânc.
  6. Imediat ce prăjiturelele s-au copt, scoate-le din cuptor cât sunt încă fierbinți și dă-le prin zahărul pudră. Este important să lucrezi cât mai repede. Când sunt complet acoperite de zahăr, așază-le pe un suport de răcire.
  7. După ce toate prăjiturelele au fost îmbrăcate în zahăr, lasă-le să se răcească timp de 1 oră. Apoi mai dă-le o dată prin zahărul pudră.
  8. Sunt gata de savurat. Poftă bună!

*Ca să le depozitezi mai bine, pune-le într-un recipient cu capac, turnând zahăr pudră între straturile de prăjiturele.

Foto: lordbyronskitchen.com

Sursa: lordbyronskitchen.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.