Reinventează-ți ceaiul!

Dacă ești iubitor de ceaiuri, probabil că ai o colecție bogată de sortimente, însă nu toate îți plac în aceeași măsură. Pe unele le bei zilnic, în timp ce altele zac în dulap de prea mult timp și aproape ai uitat de ele. Ce faci când te plictisești de o aromă de ceai? Am strâns în acest articol câteva idei.

ceai

Adaugă ingrediente

Schimbă gustul unui ceai simplu prin împrietenirea lui cu mirodenii, fructe sau flori. De exemplu, poți transforma un ceai negru obișnuit într-un Masala Chai picant adăugându-i condimentele specifice (scorțișoară, cardamom, anason, ghimbir, cuișoare etc.). Mai fac echipă bună cu ceaiul portocalele și vanilia, laptele, căpșunele și busuiocul, cocosul sau chiar… dovleacul. Creează propriul tău ceai folosind și alte ingrediente care îți plac! 

Folosește-l la un punch

Punch-ul este o băutură de origine indiană, rețeta sa fiind adusă în Europa de britanici în secolul al XVII-lea. Inițial, ingredientele erau: alcool (vin, coniac sau rom), zahăr, apă, lămâie, ceai și condimente, însă treptat rețetele s-au diversificat. Există chiar și punch-uri fără alcool, în care predomină sucurile de fructe. Folosește ceaiul tău într-un punch cald, care îți va aromatiza sărbătorile de iarnă și petrecerile.

Creează un mix original de ceaiuri

Combină două sau mai multe sortimente diferite de ceai pentru a obține un mix personal. Noi îți recomandăm ca prima dată să amesteci cantități mici, cât să faci o cană-două de ceai, ca să vezi dacă se potrivesc și îți place gustul.

tea-1770415_1920

Transformă-l într-un ingredient de cocktail

Da, ceaiul se simte bine și în compania băuturilor alcoolice rafinate, așadar nu ezita să încerci câteva rețete de cocktail deosebite, la petreceri sau alte evenimente festive.

Pune-l în deserturile homemade

Ceaiul este minunat ca ingredient pentru biscuiți crocanți, fursecuri, checuri, cupcakes sau înghețată, deci te încurajăm să experimentezi cu încredere rețete de astfel de dulciuri!

Foto: seriouseats.com
Foto: seriouseats.com

Utilizează-l în sosuri

Pe lângă deserturi, ceaiul dă savoare sosurilor, gata de servit la felurile principale cu legume, pește sau orez. Câteva rețete de sosuri inedite cu ceai găsești aici.

Fă schimb de ceaiuri cu prietenii

Mai ales dacă ai prieteni pasionați de ceai, ca și tine, poți să pui la cale un schimb de sortimente, o ocazie bună să explorezi alte gusturi și preferințe. Cine știe, poate vei descoperi un ceai pe sufletul tău sau o marcă nouă interesantă!

Get out of the box

Folosește ceaiul pentru a-ți face o mască pentru ten, la curățatul ferestrelor și oglinzilor sau chiar pentru o baie revigorantă. Alte utilizări inedite pentru frunzele de ceai găsești în acest articol.

Dacă ai și alte idei, le așteptăm într-un comentariu 🙂

Reinventează-ți ceaiul! 5.00/5 (100.00%) 5 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.