Rețetă: Chec cu ceai și curmale

Curmalele sunt o gustare potrivită alături de un ceai bun, dar merg la fel de bine și pentru a pregăti un desert… cu ceai. Care de asemenea poate fi servit la ceai. Can you see the pattern? 😀

În rețeta de astăzi, curmalele îndulcesc un chec delicios, în care vei mai găsi mere, unt și o aromă subtilă de vanilie. Poftă bună!

Foto: donnahay.com.au

Ingrediente

  • 450 g curmale fără sâmburi, tăiate mărunt (de preferință sortimentul Medjool, cu fructe mai dulci)
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 250 ml ceai negru (infuzat)
  • 150 g unt nesărat, topit
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 4 ouă
  • 2 mere verzi, de mărime medie (Granny Smith), decojite și rase
  • 185 g făină
  • 90 g zahăr brun

Pentru servit

  • Puțin unt nesărat
  • Zahăr pudră

Preparare

  • Preîncălzește cuptorul la 160°C. Amestecă 200 g de curmale, bicarbonatul de sodiu și ceaiul într-un vas și lasă-le deoparte circa 5-10 minute, până când curmalele s-au înmuiat.
  • Folosind un blender, transformă amestecul de mai sus într-o pastă moale.
  • Pune într-un recipient pasta de curmale, restul de curmale, untul, ouăle, vanilia, merele, făina și zahărul și amestecă-le bine.
  • Toarnă amestecul într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt și coace-l timp de 55-60 de minute sau până când este gata, iar scobitoarea de test iese curată.
  • Așteaptă 10 minute, după care scoate checul din formă și lasă-l să se mai răcească; pudrează-l cu zahăr.
  • Servește feliile de chec cu câte o bucățică de unt deasupra. Poftă mare!

Sursă

 

Rețetă: Chec cu ceai și curmale
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *