Prăjitură cu fructe de pădure și banane (fără zahăr)

Azi îți propunem o prăjitură ușoară și delicioasă, dulce-acrișoară, de servit la ceai. Deși nu conține zahăr, bananele își fac treaba bine și gustul va fi unul plăcut. Dacă totuși vrei să fie mai dulce, poți adăuga zahăr când bați albușurile sau poți pune miere deasupra la servire.

Ingrediente

  • 100g făină integrală de grâu
  • 3 ouă
  • 3 banane coapte (aprox. 400g)
  • 450 g fructe de pădure (pot fi congelate)
  • 1 lingură ulei de cocos
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 esență de vanilie
  • Un praf de sare

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  2. Pune la scurs fructele de pădure, după ce în prealabil le-ai decongelat, dacă este cazul (sau le poți trece prin apă fierbinte).
  3. Separă albușurile și bate-le spumă cu puțină sare, folosind un mixer.
  4. Într-un alt bol, amestecă gălbenușurile cu uleiul de cocos și esența de vanilie.
  5. Pasează bananele și integrează-le în mixul de gălbenușuri, apoi încorporează totul în albușurile bătute. Omogenizează cu grijă, folosind o spatulă.
  6. Amestecă făina și praful de copt și toarnă-le în ploaie, treptat, peste mixul din gălbenușuri și albușuri. Folosește de asemenea spatula pentru a amesteca bine.
  7. Toarnă în tavă compoziția obținută și pune deasupra fructele de pădure.
  8. Coace prăjitura pentru 40-45 de minute. Când e gata, scoate-o din cuptor și așteaptă să se răcească înainte de a o tăia (Prăjitura va avea o consistență mai moale, nu atât de uscată ca un chec).

Poftă bună!

Prăjitură cu fructe de pădure și banane (fără zahăr) 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.