Ceaiuri japoneze & specialități din Japonia

Ceremonia japoneză a ceaiului este celebră în toată lumea pentru frumusețe, rafinament și gesturile simbolice. În Japonia, ceaiul era considerat la început un produs de lux, fiind consumat în timpul ritualurilor religioase și la evenimentele speciale de la Curtea Imperială a Japoniei. Ulterior, culturile de ceai s-au răspândit în toată țara, iar odată cu ele și plăcerea de a savura această băutură excelentă. Marea majoritate a ceaiului produs în această țară este verde. Matcha, Sencha, Bancha, Gyokuro, Fukamushicha, Kukicha și Hojicha sunt doar câteva dintre cele mai renumite tipuri de ceai japonez. Te invităm să încerci ceaiurile japoneze, simple sau în combinații creative! Produsele sunt disponibile pentru comanda online cu livrare prin curier rapid, în termen de 2-3 zile lucrătoare.

Livrare gratuită pentru comenzile de peste 100 lei
Ceaiuri si accesorii recomandate
Jurnalul de ceai
20 de citate despre ceai

Unele poetice, altele profunde, altele amuzante. Am strâns în acest articol câteva dintre citate noastre preferate despre ceai, pe care vi le servim cu drag! “Great love ... [ citește tot ]

Cu zahăr sau fără?

Tu cum îți bei ceaiul? Simplu sau îndulcit? Dincolo de recomandările generale, această alegere ține de preferințele și dispozițiile fiecăruia dintre noi. Sunt anumite cea... [ citește tot ]

Fă-ți propriul ceai aromatizat! 4 rețete pentru inspirație

Folosind plante, fructe, mirodenii și ceaiuri simple, îți poți pregăti sortimente personalizate pline de aromă, de savurat când vrei să bei ceva original, cald sau rece. ... [ citește tot ]

7 modalități de a savura matcha

Multe persoane de simt intimidate de ceaiul verde matcha și ezită să-l încerce pentru că nu știu cum să-l prepare sau să-l servească. Ne-am gândit să-ți prezentăm 7 modur... [ citește tot ]

Banana bread, un desert perfect pentru ceai

Ne place banana bread pentru că e un dulce simplu de făcut, din ingrediente la îndemână, care poate fi „personalizat” cu alte bunătăți: nuci, fulgi de migdale, cocos, sta... [ citește tot ]

Despre originile gaiwanului

Gaiwanul este un accesoriu tradițional pentru infuzarea ceaiului, format din 3 elemente: bol, farfurioară și capac. Are o siluetă elegantă, dar în același timp practică, ... [ citește tot ]