„Ştrudel cu nuci”, un ceai – desert

Un vârtej de aluat fin, aranjat în straturi subţiri umplute cu mere, nuci, brânză, dovleac sau alte bunătăţi, ştrudelul a cucerit Europa prin versatilitate şi gustul său savuros. În germana veche, „ştrudel” însemna tocmai „vârtej”, denumire care vine de la silueta sinuoasă a desertului. Cea mai veche reţetă de ştrudel datează din secolul al XVII-lea şi are origini vieneze.

Ştrudelul aburind, umplut din belşug cu mere dulci, care se topesc în gură, alături de stafide şi un praf misterios de scorţişoară, se potriveşte perfect cu serile de iarnă, ca antidot pentru ger.

Foto: chefkoch.de
Foto: chefkoch.de

Ţi-am făcut poftă? În acest caz, te invităm să încerci o delicatesă lichidă care împrumută din aroma apetisantului desert, inspirată de Nussstrudel: ceaiul verde „Ştrudel cu nuci”. Conţine trei sortimente de frunze de ceai – Chun Mee, Wu Lu şi Sencha, nuci, dar şi alte câteva ingrediente inedite: coji de portocală, chipsuri de cocos şi flori de şofrănel.

Gustul crocant al nucilor este scos în evidenţă de combinaţia de ceaiuri verzi şi completat de dulceaţa exotică a cocosului. Infuzia are o culoare galben-auriu şi răspândeşte un parfum delicios, care îi va încânta chiar şi pe cei sceptici în ceea ce priveşte ceaiul. Desigur, băutura poate fi alăturată unui ştrudel sau unor biscuiţi dulci, pentru un răsfăţ maxim.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERACâteva lucruri interesante despre Chun Mee: se traduce prin „sprâncene preţioase”, denumire care provine de la forma frunzelor acestui sortiment de ceai verde chinezesc. Frunzele sunt culese manual şi procesate imediat pentru a preveni procesul de oxidare. În urma rulării, ele capătă aspectul specific de sprâncene şi o tentă uşor cenuşie. Iniţial, acest ceai se producea doar în provincia chineză Jiangxi, dar în prezent se cultivă şi în numeroase alte zone. Chun Mee este o varietate mai acidă şi mai puţin dulce decât alte tipuri de ceai verde, având o aromă intensă.

Foto: marktwendell.com
Foto: marktwendell.com

PS: Îţi recomandăm să testezi şi un ceai în varianta „clasică” a acestui desert, ceaiul de fructe „Ştrudel cu mere”!

„Ştrudel cu nuci”, un ceai – desert 5.00/5 (100.00%) 4 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.