Îți plac condimentele? Încearcă aceste 5 ceaiuri!

Dau savoare mâncărurilor, dulciurilor și nu în ultimul rând, ceaiurilor. Condimentele transformă un desert obișnuit într-o explozie de gust, iar combinațiile pe care le poți face cu ele sunt, practic, infinite.

Am ales pentru tine cinci ceaiuri aromatizate cu mirodenii delicioase, care pun foarte bine în valoare restul ingredientelor. Noi credem că sunt de nelipsit mai ales în sezonul rece!

CEAI ROOIBOS CELE 5 CONDIMENTE

Așa cum sugerează și numele, acest rooibos este completat de cele mai fine condimente: scorțișoară, anason stelat, cardamom, piper negru și cuișoare, pentru un gust ca de prăjitură de Crăciun. Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt, încearcă-l! Fulgii de nucă de cocos și migdalele prăjite sunt alte două motive pentru care te vei îndrăgosti de acest blend.

CEAI NEGRU MASALA CHAI INDIAN

Probabil cel mai celebru ceai condimentat, Masala Chai-ul indian din magazinul d’Oro Tea are o bază de ceai negru Assam și din India de Sud. Masala înseamnă chiar „amestec de condimente”. Gustul ușor picant al acestui ceai va fi pus în valoare foarte bine de lapte și ceva dulce – zahăr sau miere.

Să-ți mai zicem un secret: datorită conținutului ridicat de condimente, acest Masala Chai va avea un conținut mai redus de cofeină față de un ceai Assam simplu, de exemplu.

CEAI ROOIBOS CHAI AFRICAN

Dacă preferi varianta fără cofeină a chai-ului, nu mai sta pe gânduri și alege acest sortiment! Îți va cuceri inima de pasionat de ceaiuri datorită mixului de ghimbir, cuișoare, fenicul, anason, scorțișoară și cardamom. Va fi și mai savuros cu câteva picături (sau mai multe) de lapte, iar gustul dulceag de rooibos este suficient pentru a-l putea bea simplu, fără îndulcitori.

CEAI VERDE FORȚE PROASPETE

Condimentele însoțesc de minune și ceaiul verde, în cazul de față un Ming Mee din China care capătă mai multă savoare. Mirodeniile cu care te vei întâlni aici sunt scorțișoară, ghimbir, cuișoare, cardamom, piper negru – toate provenind de pe plantații controlate strict biologic. Rezultă un ceai aromat care te va revigora și îți va da energie să-ți duci toate proiectele la bun sfârșit.

CEAI INDIAN TERRA TULSI CU GHIMBIR

Este un “chai” de plante specific indian, care îmbină tulsi și rooibos cu un belșug de condimente: ghimbir, cardamom, scorțișoară, cuișoare, piper roz și negru. Cunoscută și sub numele de “busuioc sfânt”, tulsi este o plantă des folosită în ceaiurile ayurvedice, având puternice proprietăți antioxidante, antibacteriene și antivirale. Condimentele accentuează calitățile benefice ale plantei tulsi, astfel că prin această infuzie te vei bucura, pe lângă gustul aromat, de un boost de sănătate și vitalitate.


Care este condimentul tău preferat? Lasă-ne răspunsul într-un comentariu!

Foto: zahlicious.com
Îți plac condimentele? Încearcă aceste 5 ceaiuri! 4.00/5 (80.00%) 7 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.