Parfum de mere, gutui, nuci si prune, ploi racoroase, melancolie, ramas-bun de la marea albastra. E clar, toamna se apropie! Numai ce ne-am reinnoit stocurile de ceai, asa ca suntem pregatiti sa o intampinam cum se cuvine. Ceaiurile pentru acest sezon sunt extrem de aromate si condimentate, dar in acelasi timp ne ajuta sa ne facem plinul de vitamine pentru iarna, cand imunitatea noastra va fi pusa la incercare. Iata cateva idei pentru a savura ceaiurile cu mai mare pofta in aceasta toamna:
Pentru un plus de antioxidanti, vitamine si minerale, iti recomandam un ceai verde sencha cu ghimbir si lamaie, cu gust picant-acrisor, astfel incat sa-ti antrenezi organismul impotriva racelilor. Cateva felii de ghimbir si o lingurita de miere vor face minuni in cazul in care simti ca te paste o raceala. Ghimbrul creste rezistenta in fata bolilor si este celebru pentru calitatile sale energizante, iar mierea, un adevarat medicament natural, calmeaza tusea si durerile de gat, avand proprietati antiseptice.
Tot pentru imunitate, ginsengul si catina isi unesc fortele cu beneficiile ceaiului verde, intr-o potiune ideala pentru a veni de hac afectiunilor cailor respiratorii, atat de des intalnite in anotimpul rece. Ceaiul verde cu ginseng si catina se bucura si de compania lemnului dulce, deci poate fi servit chiar si fara indulcitori.
Toamna ne dorim sa pastram din caldura verii si, daca se poate, sa o conservam cat mai mult timp. Iar asta e valabil si in cazul ceaiurilor. In ajutor ne vine ceainicul de fonta, care pastreaza ceaiul fierbinte vreme indelungata. In plus, acesta mentine temperatura uniforma, astfel ca frunzele de ceai au mediul perfect pentru a-si raspandi aroma. Daca este bine ingrijit, ceainicul de fonta poate fi utilizat timp de multi ani, deci reprezinta o investitie buna pe termen lung.
E timpul pentru desert! Indulceste-ti dupa-amiezile de toamna cu un ceai negru din frunze de Darjeeling si ceai Ceylon, completat cu putina scortisoara si doua patratele de ciocolata. Lasa-le sa se topeasca incet in lichidul fierbinte si vei avea apoi parte de un rasfat delicios, de acompaniat cu paine prajita sau biscuiti cu unt, in timp ce iti faci lista cu dorintele pentru toamna asta.
Vedeta sezonului este rooibosul, asa ca iti propunem un ceai alintat cu condimente indiene. Daca iti doresti sa renunti la cofeina, ceaiul rooibos “Cele 5 condimente” este ideal pentru tine. Adauga cateva picaturi de lapte si serveste-l alaturi de o prajitura cu nuci, pentru a simti si mai bine gustul bogat al toamnei.