Boba Tea – o rețetă simplă și de efect

Boba Tea sau Bubble Tea este un deliciu cu origini asiatice, dar care a ajuns prin toată lumea datorită aspectului său inedit. Numele vine de la perlele de tapioca uriașe care se folosesc la prepararea acestei băuturi, de obicei având culoare neagră sau un alb translucid; există chiar și perle colorate. După fierbere capătă o textură gumoasă, elastică și devin strălucitoare.

În articolul de astăzi îți prezentăm cea mai simplă rețetă de Boba Tea, care nu necesită prea multe pregătiri, cu excepția ceaiului și a perlelor de tapioca. Găsești perle de tapioca negre sau colorate la magazinele asiatice fizice sau online.

Ingrediente

Mod de preparare

  • Infuzează frunzele de ceai în 400 ml apă fierbinte, pentru 3-4 minute. Când ceaiul este gata, scoate frunzele și lasă-l să se răcească.
  • Prepară perlele de tapioca respectând instrucțiunile de pe ambalaj. În cazul produsului nostru am avut așa:
    • Dă apa în clocot, apoi adaugă perlele și amestecă încet (la 1 măsură de perle se folosesc 10 măsuri de apă).
    • Când perlele încep să plutească la suprafața apei, acoperă vasul și lasă la fiert pentru 2-3 minute, la foc mediu.
    • Oprește focul și mai lasă vasul acoperit pentru alte 2-3 minute.
    • Scoate perlele și pune-le în apă rece pentru 20 de secunde.
  • Pune perlele de tapioca într-un pahar înalt din sticlă și toarnă deasupra ceaiul, apoi laptele. Opțional, pentru a obține o băutură răcoritoare, poți pune și cuburi de gheață deasupra perlelor.
  • Băutura este gata de savurat! Folosește un pai mai gros, pentru a putea trage prin el și perlele de tapioca. Dacă nu ai un astfel de pai, o linguriță cu coada lungă este o alternativă bună ca să “pescuiești” perlele.

Perlele de tapioca transformă ceaiul obișnuit într-o băutură specială, care va ieși în evidență la o petrecere sau o întâlnire cu prietenii. Nu au un gust foarte dulce, deci dacă vrei să te bucuri de o băutură care să ducă spre desert, adaugă miere sau zahăr când infuzezi ceaiul.

Enjoy!

Boba Tea – o rețetă simplă și de efect 3.57/5 (71.43%) 21 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.