Luna martie şi-a făcut simţită prezenţa, aşa că ne-am gândit să alăturăm ceaiului un cheesecake în alb şi roşu, în ton cu nuanţele Mărţişorului. Pentru a obţine roşul am folosit căpşuni dulci, iar rezultatul este o prăjitură uşoară şi delicioasă, perfectă de întâmpinat primăvara! În plus, se prepară foarte simplu, nu ai nevoie nici măcar de cuptor.

Avem şi două recomandări de ceaiuri care se potrivesc la fix cu acest cheesecake-mărţişor:
- Ceai verde Grădina Dragonului – un mix de ceai verde Gunpowder şi ceai alb Mao Feng, alături de un trio parfumat: căpşune, zmeură şi afine. Rafinat şi seducător, acest ceai fără arome artificiale te va cuceri cu siguranţă.
- Ceai de fructe Căpşune Guava – iubitorii infuziilor de fructe se vor bucura să regăsească gustul căpşunelor în compania unor ingrediente exotice, cum ar fi papaya, ananas, guava şi vanilie. Este o băutură revigorantă, ce se poate servi atât caldă, cât şi rece, cu gheaţă.
Acum că am ales ceaiul, să trecem la pregătit cheesecake-ul!
Ingrediente
- 250 g biscuiţi digestivi
- 100 g unt topit
- seminţele de la 1 păstaie de vanilie
- 600 g cremă de brânză dulce
- 100 g zahăr pudră
- 285 ml smântână grasă
Pentru topping şi decor
- 400 g căpşune, curăţate şi tăiate în jumătate
- 25 g zahăr pudră
- 1 linguriţă de apă
- câteva frunze de mentă

Mod de preparare
- Acoperă cu hârtie de copt un recipient cu fund detaşabil (diametru de 23 cm) şi unge-o cu puţin unt.
- Pune biscuiţii digestivi într-o pungă de plastic şi zdrobeşte-i folosind un sucitor de lemn.
- Amestecă bine untul topit cu biscuiţii sfărâmaţi, apoi pune compoziţia în vasul pregătit anterior. Apasă uşor pentru a crea un strat subţire. Lasă la frigider timp de circa o oră pentru a se întări.
- Folosind un mixer, omogenizează crema de brânză, cele 100 g de zahăr pudră şi seminţele de vanilie. Toarnă smântâna şi continuă să mixezi până când compoziţia devine uniformă.
- Întinde crema deasupra blatului de biscuiţi, asigurându-te că nu rămân bule de aer. Pune cheesecake-ul la frigider peste noapte.
- Cu 30 de minute înainte de a-l servi, lasă cheesecake-ul la temperatura camerei, apoi scoate-l din recipientul în care a stat şi pune-l pe o farfurie.
- Transformă 200 g de căpşune în piure cu ajutorul unui blender, amestecând şi cele 25 g de zahăr pudră şi o linguriţă de apă. Strecoară piure-ul şi toarnă-l peste cheesecake, apoi decorează cu restul căpşunelor şi cu frunzele de mentă.
Poftă bună!