Gustare pentru ceai: Gogoși cu dovleac și mirodenii

E vremea dovleacului, așa că pentru astăzi avem o rețetă de gogoși cu mirodenii, bune de servit mai ales la un ceai negru simplu. Aroma condimentelor te va încânta cu siguranță în timpul pregătirii, dar mai ales când desertul va fi gata.

Ingrediente

  • O felie de dovleac (circa 150g)
  • 200g făină
  • 150g zahăr brun
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1/2 linguriță ghimbir măcinat
  • 1/4 linguriță nucșoară măcinată
  • 3/4 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 ou întreg și un gălbenuș
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • 1-2 linguri lapte

Pentru glazură

  • 3 linguri sirop de arțar
  • 100g zahăr pudră
  • 1 linguri lapte integral

Mod de preparare

  1. Încălzește cuptorul la 200º C. Taie felia de dovleac în bucăți și pune-le la copt pentru 30-35 minute sau până când devin moi.
  2. Așteaptă să se răcească, elimină coaja, apoi transformă dovleacul în pastă cu ajutorul unui robot de gătit. Ar trebui să fie aproximativ 100 g.
  3. Dă cuptorul la 180º C. Amestecă într-un vas făina, zahărul, condimentele, praful de copt și sarea.
  4. Separat, omogenizează bine ouăle, piureul de dovleac și uleiul.
  5. Amestecă ingredientele uscate în cele umede. Adaugă puțin lapte, dacă este nevoie.
  6. Unge cu ulei o tavă cu forme de gogoși și umple cu compoziție până la 3/4 din fiecare spațiu.
  7. Coace-le la foc vreo 10-12 minute, după care scoate-le și lasă-le să se răcească.
  8. Pentru a pregăti glazura, topește la foc mic siropul de arțar, laptele și zahărul pudră, alături de o lingură de apă și puțină sare. Când e gata, toarnă glazura într-un vas larg și înmoaie în ea fiecare gogoașă.

Poftă bună!

Foto: confessionsofacookbookqueen.com

Sursa: olivemagazine.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.