Dalgona Matcha Latte. Rețeta unei băuturi care face senzație

A apărut o nouă senzație culinară: dalgona. Pare că toată lumea se bucură de această băutură pe bază de cafea, foarte fotogenică și cremoasă, care a inundat feed-urile de Instagram, TikTok și Facebook.

Foto: sweetsimplevegan.com

Dalgona, al cărui nume provine de la un desert stradal din Coreea de Sud, este un fenomen recent, însă rețeta în sine nu este ceva nou. Se bazează pe o băutură indiană numită Phenti Hui, care reprezintă un fel de cafea bătută. Singura diferență este că la Phenti Hui laptele se toarnă deasupra mixului de frișcă, și nu invers.

Dalgona a început să câștige popularitate în luna ianuarie 2020, în Coreea de Sud, iar acum pare să fie băutura preferată la nivel mondial pentru această perioadă de izolare și stat acasă. Toată lumea face poze care mai de care mai apetisante și le postează pe social media.

Noi vă propunem o rețetă de Matcha Dalgona, care înlocuiește cafeaua cu praf de ceai matcha și e perfectă de servit rece, cu gheață.

Ingrediente Dalgona Matcha Latte

  • 1 albuș
  • 1 lingură zahăr
  • 2 linguri frișcă
  • 1 lingură praf matcha
  • 250 ml lapte
  • Cuburi de gheață

Matcha Dalgona – Cum se face

  1. Bate albușul spumă, adaugă zahărul și omogenizează până când capătă o consistență spumoasă.
  2. Pune o lingură de ceai matcha și amestecă bine folosind un tel.
  3. Toarnă frișca, apoi bate compoziția folosind un mixer manual până când ajunge la cremozitatea dorită.
  4. Pune câteva cuburi de gheață într-un pahar. Toarnă deasupra laptele, lăsând loc și pentru crema de matcha.
  5. Așază deasupra amestecul cremos cu matcha, fă-i o poză și apoi savureaz-o!

Ai încercat Dalgona Matcha Latte? Cum ți se pare?

Foto: proportionalplate.com

Sursa

Dalgona Matcha Latte. Rețeta unei băuturi care face senzație 4.33/5 (86.67%) 3 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.