De ce să consumi ceai verde Gyokuro. Calități și beneficii

Gyokuro este un ceai bogat în antioxidanți, astfel că fiecare ceașcă băută vine cu beneficii pentru sănătate, pe lângă gustul plăcut.

Hai să vorbim mai întâi despre acest gust deosebit.

Gustul caracteristic al ceaiului verde se datorează în mare parte unui aminoacid numit L-Teanină, care intensifică savoarea băuturii și îi conferă o aromă dulceagă.

L-Teanina este produsă de rădăcinile plantei de ceai (Camellia sinensis) și apoi direcționată spre frunze. Când acestea iau contact cu lumina, L-Teanina este transformată în catehină, un polifenol responsabil de astringența ceaiului verde.

În cazul Gyokuro, tufele de ceai sunt umbrite înainte de recoltare, astfel că nu există multă lumină solară. În consecință, cantitatea de L-Teanină transformată în catehină este mai redusă, ceea ce dă ceaiului Gyokuro un gust dulceag, intens, datorită cantității mari de clorofilă. 

Și, bineînțeles, nu lipsesc calitățile pentru sănătate:

Ceai verde Gyokuro Japonia
de la 58 lei / 50g
  • Alături de o alimentație adecvată și de exerciții fizice, antioxidanții din ceaiul verde Gyokuro contribuie la starea de bine și accelerează metabolismul, ajutându-te să-ți menții silueta.
  • Datorită prezenței fluorului și a altor minerale, ceaiul Gyokuro este excelent pentru sănătatea dinților, prevenind apariția cariilor și a infecțiilor bacteriene. Bonus, îți va menține respirația proaspătă.
  • Având în vedere condițiile de cultivare și perioada de umbrire, ceaiul Gyokuro conține o cantitate mai mare de cofeină decât alte ceaiuri verzi. Astfel, el crește capacitatea de concentrare, timpul de reacție și atenția. Totuși, spre deosebire de cafea, cofeina din Gyokuro este eliberată treptat în organism, pe parcursul întregii zile, astfel că nu te vei simți agitat dintr-odată.
  • Combinația de cafeină și L-Teanină îmbunătățește funcțiile cerebrale, deci o cană de ceai Gyokuro e de folos mai ales dacă ai de învățat pentru un examen sau de pregătit un proiect important.
  • Mineralele, nutrienții, antioxidanții și vitaminele din compoziția acestui ceai reduc riscul bolilor cardiovasculare, scad colesterolul rău și echilibrează nivelul glicemiei.

În concluzie, ceaiul Gyokuro este un energizant sănătos care te ține „în priză”, dar fără să-ți dea o senzație neplăcută de surescitare. Te invităm să-l încerci!


Surse: www.therighttea.com, www.japanesegreenteain.com

De ce să consumi ceai verde Gyokuro. Calități și beneficii 5.00/5 (100.00%) 4 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.