Rețetă: Înghețată cu matcha

Dacă pe timp de vară ți se pare prea cald pentru un ceai, servește o înghețată… cu ceai! Noi îți propunem o rețetă de înghețată cu matcha, din puține ingrediente și ușor de preparat. Este dulce, aromată, cremoasă și se simte bine gustul specific de matcha.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pune laptele într-un vas și încălzește-l la foc mediu (oprește focul înainte ca laptele să ajungă în punctul de fierbere).
  2. Într-un bol, toarnă laptele cald peste pudra matcha și omogenizează, folosind un tel.
  3. Adaugă laptele condensat și amestecă, apoi strecoară acest mix folosind o sită, ca să nu rămână cocoloașe.
  4. Separat, într-un vas mai mare, bate smântâna cu mixerul până când devine mai cremoasă și își mărește volumul.
  5. Adaugă amestecul de lapte și matcha, omogenizează bine și dă la congelator pentru cel puțin 4-5 ore.

Servește-o cu poftă!

Foto: loveandlemons.com

Sursă rețetă

Foto header: cookpad.com

Rețetă: Înghețată cu matcha 4.20/5 (84.00%) 5 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.