Descoperă infuziile de fructe cu aciditate redusă!

Mixurile de fructe sunt o alegere foarte bună pentru cei care vor să se bucure de o băutură cu gust plăcut, sănătoasă, fără cofeină. Datorită aromelor fructate atât de îmbietoare și diverse, ele sunt apreciate chiar și de persoanele nefamiliarizate cu ceaiurile.

O parte parte dintre blendurile de fructe au ca bază hibiscus și măceșe, ingrediente care dau culoare infuziei și îi conferă un gust mai puternic, însă care au și un nivel de aciditate ridicat.

Aciditatea este determinată de nivelul de pH. 7 este nivelul neutru de pH, în timp ce tot ce are 4 sau mai puțin se consideră ca fiind foarte acid. Un ceai negru are nivelul de pH în jur de 4,9-5,5, iar ceaiul verde ajunge la 7-10, în timp ce infuziile de mușețel, mentă sau fenicul se situează în jurul intervalului de 6-7. Infuziile de mure sau măceșe au un pH de 2-3, similar cu cele din lămâie.

Gradul de aciditate al ceaiului diferă în funcție de sortiment, dar și de modul de preparare, de cum îl bei sau dacă adaugi ceva în el. În general, ceaiurile nu sunt atât de acide ca fresh-urile de fructe sau alte sucuri.

Potrivit stomatologilor, pentru sănătatea orală este dăunător un nivel al pH-ului între 2 și 4, iar marea majoritatea a ceaiurilor nu au un pH atât de scăzut, deci nu vor avea efecte adverse. În plus, British Dental Journal arată că nivelul de pH va fi refăcut la două minute după ce se consumă ceai, iar acest timp este mult prea scurt ca să fie dăunător.

Pentru a reduce nivelul de aciditate dintr-un ceai, poți să adaugi mai multă apă, să-l lași mai puțin timp la infuzat sau să-l servești cu un pic de lapte (dacă i se potrivește).

Dacă totuși ai consumat un ceai de fructe cu un nivel de aciditate mai ridicat, așteaptă jumătate de oră înainte să te speli pe dinți, pentru a nu afecta smalțul.

Pentru cei care au un stomac mai sensibil sau suferă de boala de reflux gastroesofagian, avem o veste bună! Există infuzii de fructe cu aciditate redusă, care folosesc în special bucăți de măr în loc de hibiscus și măceșe. Aceste infuzii sunt mai ușor de digerat, iar gustul ingredientelor iese mai bine în evidență.

În magazinul nostru online am adus de curând blenduri cu aciditate redusă. Alege cu încredere unul (sau mai multe) dintre aceste sortimente:


Surse: healthline.com, dethlefsen-balk.de, topictea.com

Descoperă infuziile de fructe cu aciditate redusă! 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.