Retete pentru Craciun: Tea Punch cu parfum de sarbatori

Sarbatorile de iarna sunt tot mai aproape: se cumpara cadouri, se fac liste cu dorinte si planuri pentru noul an. Daca te gandesti deja ce bunatati sa pregatesti pentru masa de Craciun, iti venim in ajutor cu cateva retete de bauturi delicioase, usor de preparat, pe baza de ceai si alte licori, care sa-ti umple casa de aroma calda a relaxarii.

Punch cu ceai negru si vin

Foto: vi-hotels.com
Foto: vi-hotels.com

Ingrediente (4 portii):

  • 350 ml vin rosu
  • 150 ml rom
  • 350 ml ceai negru gata infuzat
  • sucul de la 3 lamai
  • 250 ml suc de portocale proaspat stors
  • 100 g zahar brun
  • 1 baton de scortisoara
  • 3 cuisoare

Amesteca toate ingredientele intr-un recipient si incalzeste-l la foc mic pana aproape de temperatura de fierbere. Toarna bautura in pahare si savureaz-o alaturi de cei dragi.

Punch cu Earl Grey, vin si rom

Foto: thinkstockphotos.com
Foto: thinkstockphotos.com

Ingrediente (6 portii):

  • 500 ml apa
  • 40 g miere
  • 30 g zahar brun
  • 2 linguri ghimbir proaspat ras
  • 30 cuisoare
  • 1 pastaie de vanilie maruntita
  • 2 lingurite de ceai Earl Grey
  • 750 ml vin rosu sec
  • 60 ml rom

Pune apa, ghimbirul, cuisoarele si pastraia de vanilie intr-un recipient si fierbe amestecul la foc mediu pentru 5 minute. Ia recipientul de pe foc, pune ceaiul si lasa-l la infuzat 3-4 minute. Adauga zaharul si mierea, apoi toarna vinul si romul. Pentru un aspect vesel si in ton cu atmosfera, decoreaza paharele cu cate un baton de scortisoara.

Punch fructat (nealcoolic)

Foto: themijachronicles.com
Foto: themijachronicles.com

Ingrediente (3 portii):

  • 60 g zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 baton de scortisoara
  • 60 ml suc de portocale
  • 60 ml suc de mere
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 700 ml ceai de fructe gata infuzat
  • felii de portocala si mere pentru decor

Pune intr-un recipient zaharul, apa, coaja rasa de portocala si lamaie si batonul de scortisoara, apoi fierbe-le pentru 5 minute. Adauga sucul de portocale, de mere si de lamaie, apoi ceaiul infuzat. Pune in pahare cateva felii de portocala si de mere.

Retete pentru Craciun: Tea Punch cu parfum de sarbatori 4.90/5 (98.00%) 10 votes

Fă cunoștință cu ceaiul verde Sencha!

Sencha este o varietate de ceai verde ce provine din Japonia, unde reprezintă unul dintre cele mai populare și consumate sortimente. Cu un procent impresionant de 80%, Sencha ocupă primul loc în topul ceaiurilor produse în această țară. Alte ceaiuri japoneze foarte apreciate sunt Bancha, Matcha, Gyokuro, Fukamushicha, Kukicha, Hojicha.

Ceai Sencha – Modalitate de obținere și proprietăți

Aroma ceaiului Sencha depinde de sezonul și locul în care se cultivă, însă în general ceaiul obținut din prima recoltare a frunzelor este considerat cel mai bun. În timpul iernii, planta de ceai acumulează substanțe nutritive, astfel că frunzulițele delicate care apar în primăvară conțin o concentrație ridicată de nutrienți. Sezonul Sencha debutează la începutul lui aprilie și se întinde până în luna mai, în funcție de regiunea în care se află plantația.

.

Foto: createtea com
Foto: createtea com

Continuă lectura „Fă cunoștință cu ceaiul verde Sencha!”

Fă cunoștință cu ceaiul verde Sencha! 4.13/5 (82.67%) 30 votes

Traditii berbere. Cand raspunsul la “vrei sa fii sotia mea?” il afli intr-un pahar cu ceai

maroc tighir

maroc tighir

Tinghir este orasul dintre munti. Asta inseamna numele lui si pozitionarea geografica este intocmai. Totusi, putea la fel de bine sa fie “orasul din oaza”, caci berberii si nomazii de aici locuiesc intr-un petec de verdeata si mica bunastare data de un parauas ce nu seaca. Ar fi fost un omagiu binemeritat adus paraului – in fond, el a creat acele chei impresionante, la jumatate de ora distanta, ce atrag mii de turisti si asigura jumatate din veniturile acestei localitati mici din Maroc.

Mustafa ne conduce pe potecile din oaza si ne povesteste despre berberi, nomazi, Defileul Toudra si cooperativele de covoare.

maroc tinghir oaza

– Aici, in Tinghir, avem un obicei pe care daca sunteti atenti o sa-l observati si voi. Deasupra vesmintelor femeile poarta o bucata de panza. Daca aceasta panza este innodata pe umarul drept, inseamna ca femeia este casatorita. Daca este innodata pe umarul stang, inseamna ca este divortata; daca poarta doua panze, una innodata pe umarul stang si una pe umarul drept, inseamna ca este vaduva. Si daca nu poarta nici o panza, inseamna ca este single. Fiti atenti, este un obicei pe care doar noi il avem!

Si intr-adevar, cativa pasi mai incolo, am vazut femei care purtau o panza alba sau alba cu floricele mici. M-am uitat la noduri: casatorite si divortate.

maroc femei tinghir casatorie

– Mustafa, la ce varsta se casatoresc fetele aici?

– In jur de 24-25 de ani.

– Si cum decurge cererea in casatorie?

– Daca baiatul sta cu parintii sai, atunci ii anunta ca vrea sa se casatoreasca si ei ii spun “Stiu eu o fata buna sa-ti fie sotie”. Si impreuna merg la fata acasa. Parintii lui stau de vorba cu parintii ei, iar ei doi stau de vorba in alta parte. O ora, doua ore. Baiatul ii aduce zahar si, la un moment dat in timpul discutiei, fata pregateste ceai pe care apoi il serveste baiatului. Baiatul bea si daca ceaiul este dulce, atunci fata accepta cererea in casatorie. Daca nu este, inseamna ca va trebui sa gaseasca alta.

– Si daca locuieste singur?

– Daca locuieste singur, atunci poate sa isi aleaga sotia singur.

ceai marocan

Intrebarea care mi-a scapat este: ce se intampla daca pune doar un pic de zahar in ceai? Ceaiul marocan este, prin definite, foarte dulce. Dar daca e usor dulceag, inseamna ca se mai gandeste?

Traditii berbere. Cand raspunsul la “vrei sa fii sotia mea?” il afli intr-un pahar cu ceai 5.00/5 (100.00%) 9 votes

Mos Craciun vine mai devreme la d’Oro Tea! Ceaiuri noi in magazin

Exista oare un Mos Craciun al ceaiurilor? Noi credem ca da, iar cum perioada cadourilor se apropie, ne-am gandit sa-ti facem o surpriza in avans. Magazinul nostru online s-a imbogatit cu ceaiuri deosebite, de trecut pe wishlist-ul de sarbatori sau de oferit prietenilor pasionati de aceasta bautura minunata. Ii poti scrie inca de pe acum lui Mos Ceai, ca sa-ti puna deoparte sortimentele preferate ori sa ti le livreze cat ai clipi, daca esti nerabdator.

Astazi iti facem pofta cu 3 ceaiuri speciale, care sa-ti bucure sufletul si simturile nu doar de Craciun, ci oricand ti-e pofta de o experienta aparte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ceai verde Smochine Sălbatice (nu mai face parte de oferta)

Nu te-ai intalnit prea des cu o astfel de combinatie, nu-i asa? Smochinele sunt minunate ca gustare, se folosesc in gemuri, sosuri si tarte, dar pot fi si un ingredient delicios pentru ceai. In cazul nostru, smochinele salbatice alinta ceaiul verde cu parfumul lor dulce. Li se alatura curmalele, intr-un joc al aromelor exotice, astfel ca rezulta o bautura cu gust de… Aici te lasam pe tine sa completezi, dupa ce savurezi acest sortiment special.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ceai fructe Ştrudel cu Mere

Cum iti suna o escapada la Viena, de sarbatori? Fa-ti o cana de ceai Strudel cu Mere si in timp ce-l bei vei avea parte de o incursiune de poveste in atmosfera pietelor de iarna din acest oras magic. Nu trebuie sa te inghesui in multime, ci poti sa-ti gadili simturile cu parfumul de mere coapte stand comod la tine acasa, incalzindu-te cu acest ceai placut de fructe. Iar pentru ca reteta sa fie completa, merele sunt insotite de scortisoara, migdale si vanilie, la fel ca intr-o prajitura rafinata.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ceai verde Mandarină cu Cocos (nu mai face parte din oferta)

Ce poate fi mai potrivit pentru a sarbatori Craciunul daca nu niste citrice parfumate? Cu acest ceai, casuta ta se va umple de parfumul dulce-acrisor al mandarinelor, semn ca si iarna se poarta culorile si aromele vesele. Pentru o picatura de exotism, ele sunt completate de ananas si cocos, intr-un mix mai neobisnuit, dar savuros. Toate aceste gusturi se desfasoara pe un fundal de ceaiuri verzi chinezesti: Golden Yunnan, Chun mee, Guangxi. Mosul va fi ademenit cu siguranta de mirosul apetisant!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mos Craciun vine mai devreme la d’Oro Tea! Ceaiuri noi in magazin 5.00/5 (100.00%) 11 votes

Intre 21-23 noiembrie d’Oro Tea va asteptam din nou la Black Friday!

Sursa foto: pinterest.com

Intre 21-23 noiembrie anuntam Black Friday-ul ceaiurilor, in aceste zile veti putea comanda pe www.doro-tea.ro ceaiuri rafinate si accesorii ceai beneficiand de reduceri de pana la 40%.  Asadar, daca pana acum nu v-ati refacut proviziile de ceai, acesta este momentul perfect. 🙂

Iata conditiile valabile pe durata campaniei Black Friday:

Ceaiurile din cadrul campaniei vor fi disponibile in pachete de 100g. La accesorii ceai conditiile raman aceleasi.

In functie de preferintele dvs, veti putea achita produsele online (cu cardul) , prin transfer bancar sau ramburs, la primirea produselor. Produsele sunt expediate in siguranta prin partenerii nostri, costurile de livrare raman cele standard: livrare in Bucuresti 11 RON si la nivel national 14 RON. Pentru comenzile mai mari de 100 RON livrarea se va face gratuit (in aria de acoperire a firmelor de curierat).

Vrem si de data aceasta sa va intampinam cu un timp de livrare cat mai bun, asa ca special pentru Black Friday am rezervat un stoc suplimentar de ceaiuri si accesorii ceai. Astfel, comenzile plasate in cadrul Black Friday vor fi procesate si expediate in ordinea sosirii, urmand ca produsele sa ajunga la voi in 1 pana la 10 zile lucratoare.

Reducerile sunt valabile in limita stocului disponibil, iar codurile voucher dobandite cu alte ocazii nu se vor cumula cu reducerile de Black Friday.

Toate promotiile de Black Friday vor fi publicate pe 21 noiembrie, la ora 00:00.

Pana atunci, va invitam cu drag pe www.doro-tea.ro, unde puteti afla din timp mai multe despre ceaiurile d’Oro Tea si descoperi o multime de idei de cadouri perfecte pentru sarbatorile de iarna!

Sursa foto: pinterest.com

Intre 21-23 noiembrie d’Oro Tea va asteptam din nou la Black Friday! 5.00/5 (100.00%) 7 votes

Ceaiul de catina – sanatate si culoare

Din capitolul „plante redescoperite”, astazi povestim despre catina, un adevarat medicament natural, extrem de util in prevenirea racelilor. Catina a castigat notorietate de-abia in ultimii ani, desi este utilizata din cele mai vechi timpuri pentru a ameliora anumite afectiuni.

Catina creste in Asia si Europa, iar in Romania se intalneste mai ales in regiunile de deal din Moldova si Muntenia, in zone salbatice, insorite. Arbustul poate ajunge pana la o inaltime de 5-6 metri, iar frunzele sale sunt inguste, de culoare verde-argintiu.

Foto: motherearthliving.com
Foto: motherearthliving.com

Fructele de catina au forma unor bobite mici, portocalii, grupate sub forma de ciorchine. In stare cruda, gustul lor este destul de puternic, acru-astringent, dar sunt foarte bogate in vitamine, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, fier, acid folic etc. O intreaga farmacie! Fructele de catina au de 10 ori mai multa vitamina C decat citricele, astfel ca tonifica organismul si intaresc sistemul imunitar. Sunt eficiente in caz de anemie sau pentru a te reface mai repede dupa boala.

Aceste bobite pline de sanatate se pot consuma ca atare, proaspete sau uscate, iar daca ti se pare ca sunt prea acre, le poti asocia cu miere sau fructe uscate. Catina se mai foloseste si pentru a pregati sucuri, siropuri, dulceturi sau ceaiuri. Si industria produselor cosmetice profita din plin de beneficiile fructelor de catina, uleiul extras fiind utilizat la producerea de creme, sapunuri si lotiuni.

Cum se prepara ceaiul de catina

Pune intr-o cana 1-2 lingurite de fructe de catina zdrobite si toarna deasupra apa fierbinte. Lasa-le la infuzat aproximativ 10 minute, apoi strecoara lichidul. Poti folosi bobite proaspete sau uscate, intregi sau sub forma de pulbere. Alaturi de macese si in compania mierii, ceaiul de catina este si mai eficient impotriva racelilor. Poti bea cam 2-3 cani de ceai de catina pe zi.

In magazinul nostru online de ceai te asteapta o multime de sortimente ce pot fi combinate cu catina. Creaza-ti la tine acasa amestecul perfect pentru zilele reci, dar si pentru momentele in care vrei sa te simti energizat.

Foto: bulkabakery.ru
Foto: bulkabakery.ru
Ceaiul de catina – sanatate si culoare 4.89/5 (97.78%) 9 votes

3 retete de ceaiuri pentru imunitate

Sistemul imunitar este cel care, indiferent de anotimp, lupta pentru a ne apara organismul impotriva bacteriilor si a virusilor. Daca nu avem grija de imunitatea noastra, ne imbolnavim mai repede si putem suferi de simptome ca oboseala, sensibilitate la infectii, inflamare a tesuturilor si reactii alergice mai puternice. Anumite plante, condimente si ceaiuri ne intaresc sistemul imunitar, astfel incat rezistam mai bine diferitelor afectiuni.

Ghimbirul, ceaiul verde, piperul de cayenne, scortisoara, echinacea, turmericul, lemongrass, menta, musetelul si tulsi sunt doar cateva dintre ingredientele prietene cu imunitatea, care tin bolile departe. Pentru ca ne dorim ca iarna asta sa stam cat mai putin cu nasul in batista si cat mai mult plimbandu-ne prin zapada, va propunem cateva retete de ceai pentru imunitate – ca de obicei, nu doar sanatoase, ci si foarte gustoase.

Foto: organicfacts.net
Foto: organicfacts.net

Va recomandam sa nu asteptati sa raciti pentru a bea astfel de ceaiuri, ci sa le consumati cat mai des pe tot parcursul anului pentru a beneficia din plin de efectele lor.

*Cantitatile de la fiecare reteta sunt calculate pentru 2 cani de ceai.

Ceai verde picant

Acest ceai verde picant te ajuta sa-ti accelerezi functiile istemului imunitar, calmeaza febra si este linistitor pentru durerile in gat. Piperul Cayenne echilibreaza secretiile din organism in cazul racelilor puternice si reprezinta un excelent stimulent circulator, determinand dilatarea capilarelor.

Foto: soulfoodqueen.net
Foto: soulfoodqueen.net

Ingrediente

  • 2 lingurite de frunze de ceai verde
  • 4 felii de radacina de ghimbir, proaspata
  • putin piper Cayenne
  • miere, dupa preferinta
  • 1 litru de apa

Fierbeti apa, apoi puneti-o deoparte si lasati-o sa se linisteasca un pic. Clatiti bine cu apa fierbinte canile in care veti pregati ceaiul, pentru a se incalzi, si pastrati pentru infuzie circa 500 ml de apa. Adaugati in fiecare cana cate o lingurita cu frunze de ceai verde, 2 felii de ghimbir (pentru un gust mai puternic, le puteti zdrobi) si un varf de cutit de piper Cayenne, turnati apa si lasati la infuzat pentru circa 10 minute. Strecurati ceaiul, indulciti cu miere in functie de gust si savurati un cocktail ideal pentru imunitate!

Ceai de ghimbir si turmeric

Ghimbirul intareste sistemul imunitar, ajutandu-l sa faca fata la asaltul virusilor. El stimuleaza circulatia sangelui, incalzeste organismul si contribuie la eliminarea toxinelor, astfel ca recuperarea este mai usoara. Radacina de ghimbir poate fi combinata cu multe tipuri de ceai, plante si condimente, rezultand o infuzie usor iute, perfecta pentru a pune pe fuga microbii. Din „echipa” mai face parte si turmericul, care vine cu un bonus de sanatate, deoarece creste capacitatea ficatului de a elimina toxinele, are proprietati antibiotice, antivirale si calmeaza tusea si durerile in gat.

ceai turmeric si ghimbir
Foto: turmerictea.net

Ingrediente

  • 1 lingurita de ghimbir pulbere
  • 1 lingurita de turmeric
  • o lamaie
  • 500 ml apa

Fiebeti apa, apoi luati vasul de pe foc si adaugati ghimbirul si turmericul. Amestecati, dupa care puneti deoparte infuzia pentru 10-15 minute. Intre timp, stoarceti lamaia si turnati sucul in doua cani. Cand ceaiul este gata, puneti-l peste sucul de lamaie si bautura este numai buna de servit!

Ceai de goji, portocale si cuisoare

Foto: annaliisakapp.com
Foto: annaliisakapp.com

Fructele de goji sunt foarte bogate in vitamina C si antioxidanti, vitali pentru a preveni aparitia diferitelor afectiuni, deoarece neautralizeaza radicalii liberi daunatori. In plus, antioxidantii contribuie la refacerea celulelor.

  • un pumn de goji
  • 1-2 lingurite de ghimbir proaspat, ras
  • jumatate de lamaie
  • 6 cuisoare
  • coji de portocala
  • miere, dupa preferinta
  • 500 ml apa

Fierbeti apa, apoi opriti focul si puneti in vas ghimbirul, cuisoarele si cojile de portocale. Stoarceti deasupra jumatatea de lamaie, apoi adaugati-o cu totul. Lasati la infuzat timp de 10 minute. Daca preferati ceaiul fierbinte, tineti focul aprins la o intensitate mica in timpul infuzarii. Strecurati, apoi puneti fructele de goji si mierea si va puteti rasfata cu un ceai aromat. Este ideal pentru servit iarna, caci gustul de portocale si cuisoare se asorteaza de minune cu nerabdarea de a deschide cadourile de sub brad, alaturi de cei dragi.

Va invitam si in magazinul online de ceai d’Oro Tea, unde gasiti o multime de amestecuri gata preparate, care vin in ajutor sistemului imunitar, dar insufletesc si starea de bine.

3 retete de ceaiuri pentru imunitate 4.82/5 (96.47%) 17 votes

Aroma de relaxare: ceai rooibos cu cocos si migdale

Pentru mine, toamna este sezonul ceaiului rooibos. Se asorteaza atat de bine cu acest anotimp, incat mi-e tare drag sa-l beau cand frunzisurile copacilor incep sa se coloreze in nuante ruginii, alintate inca de picaturi de verde.

In plus, rooibosul are un gust dulceag, destul de discret, ideal pentru a face trecerea de la soarele si caldura verii la frigul cu care iarna vine la pachet. Ceaiul de rooibos imi place concentrat, asa ca pun la infuzat o cantitate un pic mai mare, pentru ca aroma sa fie mai puternica, iar culoarea mai tare, asemanatoare cafelei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe obicei, imi beau ceaiul dintr-o cana uriasa, de aproape un litru, care sta mereu langa mine, la birou. As putea spune chiar ca e un fel de animal de companie, pentru ca ma insoteste credincioasa zi de zi la orele de lucru. In dupa-amiaza asta insa, am avut chef de un ceai in doza simpla, asa ca am ales o cana mai mica (daca un recipient de 400 ml poate fi considerat mic…), in care mi-am pregatit un ceai rooibos cu cocos si migdale.

Migdalele crude sunt gustarea mea preferata; intregi sau sub forma de fulgi, mi se pare ca merg perfect cu orice fel de desert, salata, iar in ceai, cu atat mai mult. Desi cocosul a devenit o prezenta constanta in magazinele noastre, inca ma duce cu gandul la taramuri exotice si la amestecuri inedite de condimente pentru mancaruri dulci si sarate. La o supa de cocos cu creveti, de exemplu.

ceai-rosu-cosos-migdaleRevenind la ceaiul nostru, combinatia de rooibos, migdale si cocos e ca o bomboana raffaello in forma lichida, al carui gust il inregistrezi cu fiecare papila gustativa, dorindu-ti sa prelungesti senzatia dulce-amaruie, asemanatoare zilelor de toamna. Ceaiul mai contine si petale de trandafir, insa cocosul si migdalele fac o echipa mai puternica, iar gustul lor iese pe primul loc la intensitate.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADar tu? Care sunt ceaiurile tale preferate de toamna?

Aroma de relaxare: ceai rooibos cu cocos si migdale 5.00/5 (100.00%) 11 votes

Ceaiul de scortisoara, compania perfecta a serilor de toamna

Scortisoara este unul dintre cele mai populare si iubite condimente, pe care multi dintre noi o asociaza cu orezul cu lapte pregatit de mama in copilarie sau cu merele coapte, parfumate de gustul ei dulceag. Daca in tarile europene scortisoara se foloseste mai ales la prepararea deserturilor, in Asia aceasta aromatizeaza o gama foarte variata de mancaruri, inclusiv sarate, deseori in amestecuri cu alte condimente.

Originara din Sri Lanka si sudul Indiei, scortisoara se obtine din coaja unui copac exotic (scortisorul), care este uscata si ia astfel cunoscuta forma de bastonas. De asemenea, se gaseste si gata macinata sau bucatele mai mici.

Foto: thehealthsite.com
Foto: thehealthsite.com

Exista doua feluri de scortisoara: cel mai intalnit este tipul cassia, cu o nuanta de mahon si gustul dulce-amarui, intens. Celalalt tip, Ceylon, are o aroma mai dulce si rafinata, culoarea este mai deschisa, iar bastonasele se rup usor.

Beneficii ale ceaiului de scortisoara

Folosita inca din antichitate, atat in bucatarie, dar si ca remediu natural in combaterea unor boli, scortisoara alinta simturile si intareste organismul, facand minuni pentru starea de bine. Consumata sub forma de ceai, are un gust revigorant si numeroase beneficii:

  • ajuta la scaderea colesterolului rau si protejeaza inima
  • are proprietati anti-virale si anti-bacteriene, inhiba dezvoltarea bacteriilor nocive, lupta impotriva virusilor si combate infectiile, fiind foarte utila in caz de raceala
  • mirosul sau stimuleaza memoria si abilitatea cognitiva
  • este un puternic anti-oxidant si protejeaza impotriva radicalilor liberi
  • imbunatateste circulatia sangelui
  • regleaza digestia si ajuta la slabit
  • improspateaza respiratia

Cum se prepara ceaiul de scortisoara

Foto: allipadwallpapers.com
Foto: allipadwallpapers.com

Ceaiul de scortisoara este delicios, se asorteaza minunat cu serile de toamna, dar si cu placinta de dovleac cu nuci si miere. In plus, se pregateste foarte usor: fierbe 2-3 bastonase de scortisoara timp de 15-20 minute in 500 ml de apa. Stinge focul si mai lasa ceaiul inca un sfert de ora sa se infuzeze bine.

Bautura va capata o culoare brun-roscata, foarte placuta, iar gustul sau este dulceag chiar si fara a pune zahar sau indulcitor.

Tips&tricks: Pentru ca aroma degajata sa fie mai puternica, rupe bastonasele in bucati mai mici inainte de a le pune la fiert. In loc de bastonase poti folosi scortisoara praf, in special daca este proaspat macinata.

Ca de obicei, in magazinul nostru online am pregatit ceaiuri cu scortisoara in combinatii savuroase. Uite cateva dintre ele:

  • Ceai rooibos Punch de Scorțișoară – Scortisoara si rooibosul se impaca minunat impreuna, ca dovada acest ceai cu gust cremos, la care contribuie si bucățelele de măr, coaja de portocală și petalele de albăstrele
  • Ceai negru Masala Chai – Un mix celebru de ceai negru indian cu condimentele specifice chaiului indian. Alintat cu scortisoara dulce, iti va face zilele de toamna mai parfumate, alaturi de un belsug de ganduri bune.
  • Ceai plante Terra Tulsi  – Pentru cei care abia asteapta iarna, ce poate fi mai delicios decat un ceai cu aroma de scortisoara si ghimbir? Combinatia aceasta unica de plante creeaza o infuzie vesela si sanatoasa, numai buna de baut in timp ce-ti faci planuri pentru sarbatori.
Ceaiul de scortisoara, compania perfecta a serilor de toamna 5.00/5 (100.00%) 14 votes

d’Oro Tea la targul de ceai COTECA din Hamburg

In lume circula zeci de mii de sortimente si amestecuri diferite de ceai, unele simple, altele combinate cu fel de fel de fructe si condimente. Dar unde gasim infuziile cele mai gustoase, cele mai proaspete si cele mai naturale si cum facem sa le alegem pe cele mai bune? Aceasta este intrebarea in jurul careia a crescut magazinul d’Oro Tea: in decembrie 2012 am deschis portile, oferindu-va un sortiment de 30 de ceaiuri atent alese. In prezent oferta noastra cuprinde peste 70 de ceaiuri ortodoxe, cu fructe si aromatizate.

Cautarea de noi ceaiuri ne-a adus pe 26 septembrie la targul de ceai, cafea si cacao COTECA din Hamburg. Vremea nu prea a tinut cu noi, cu toate astea calatoria ne-a oferit o experienta de neuitat si ne-a oferit prilejul de a incerca ceaiuri si amestecuri de plante din toate colturile lumii.

Hamburg
centrul orasului Hamburg intr-o zi ploioasa

Deosebit de interesante ni s-au parut o combinatie de ceai verde cu smochine (intregi!) si un amestec natural de fructe, pe care vi-l vom dezvalui in urmatoarea luna. Totodata cochetam tot mai mult cu ideea de a introduce ceaiul ca ingredient in prajituri si deserturi. Daca ne urmariti pe Pinterest ati observat probabil ca am inceput sa colectionam retete de prajituri cu ceai. In ultimele luni am incercat retete de tarte, checuri si inghetata, toate nemaipoment de gustoase, la Hamburg insa am facut cunostinta cu o ciocolata cu matcha, care a depasit orice asteptari. Savoarea ei ne-a lasat fara cuvinte. Primul gand a fost ca trebuie neaparat sa o gustat si voi.

Pana punem la punct tot ce trebuie pentru a o include in oferta d’Oro Tea, va invitam sa ne povestiti experientele voastre cu ceaiul matcha. Il consumati doar ca ceai sau l-ati folosit si in prajituri? V-ar tenta sa incercati ciocolata cu matcha?

lansari de ceaiuri noi
ceaiul din fata este o infuzie aparuta anul acesta, contine: fructe, hibiscus, scortisoara si… popcorn!
lansari de ceaiuri noi
scortisoara si citricele raman ingredientele de baza in amestecurile de ceai cu fructe.
Coteca Hamburg 2014
„O baie improspateaza corpul, o ceasca de ceai improspateaza mintea.” – invatatura japoneza
d’Oro Tea la targul de ceai COTECA din Hamburg 5.00/5 (100.00%) 10 votes