Daca sunteti pasionati de ceai, probabil stiti deja ca frunzele de Camellia Sinensis pot fi si un ingredient inedit pentru deserturi. Astazi v-am pregatit o retata pentru a prepara o prajitura pufoasa si frageda in care se simte aroma de ceai negru Earl Grey – un adevarat carusel de senzatii!
Ingrediente
Compozitia cu galbenusuri:
|
Compozitia cu albusuri:
|
Mod de preparare
- Pune apa si frunzele de ceai intr-un vas, apoi incalzeste pana aproape de fierbere. Ia-le de pe foc si lasa ceaiul la infuzat pentru 5-10 minute. Asteapta sa se raceasca.
- Incalzeste cuptorul la 170º C.
- Intr-un recipient mare, bate galbenusurile cu 30 g de zahar tos circa 5 minute, pana cand compozitia se ingroasa. Toarna incet uleiul si amesteca in continuare.
- Adauga ceaiul rece deasupra si omogenizeaza bine compozitia. Pentru o aroma de ceai mai puternica, adauga si cateva grame de frunze pisate de Earl Grey. Pune faina si praful de copt, apoi amesteca astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
- Intr-un alt bol, bate albusurile spuma, apoi adauga 90 g de zahar tos si bate pana cand formeaza varfuri tari. Adauga compozitia in 3 transe in amestecul obtinut anterior si omogenizeaza cu atentie.
- Toarna amestecul final intr-o tava rotunda cu diametrul de 20 cm. Plimba un betisor prin compozitie pentru a elimina bulele de aer
- Da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana cand este gata.
- Lasa pandispanul sa se raceasca, apoi taie-l in felii si bucura-te de gustul sau aromat!
*Sursă reţetă: honeybeesweets88.blogspot.ro