Rețetă: Prăjitură cu mere și scorțișoară

Toamna e sezonul merelor, așa că astăzi vă propunem o prăjitură simplă și gustoasă cu aceste fructe, foarte potrivită de servit la ceai. Și pentru că mere + scorțișoară = love, pregătiți-vă să umpleți bucătăria cu un miros ademenitor! Am ales o rețetă ușor de preparat, care să nu dea bătăi de cap nici chiar începătorilor într-ale gătitului.

Ingrediente

  • 175 g unt la temperatura camerei
  • 175 g zahăr brun + 1 lingură extra
  • 3 ouă
  • 175 g făină
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 linguri lapte
  • 2 mere medii ca mărime

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă (20 cm diametru).
  2. Pune untul și zahărul într-un castron mare și bate-le cu un tel electric până obții o compoziție pufoasă.
  3. Adaugă ouăle pe rând, omogenizând bine fiecare ou înainte de a-l pune pe următorul.
  4. Toarnă făina și scorțișoara și amestecă atent, folosind o lingură de lemn. Nu amesteca prea mult în această etapă, ci doar până când făina este încorporată.
  5. Adaugă cele 2 linguri de lapte și amestecă.
  6. Curăță merele de coajă și îndepărtează-le miezul. Taie în cuburi mici unul dintre mere taie-l, iar pe celălalt, în 8-10 felii.
  7. Pune cuburile de măr în amestecul de prăjitură și amestecă puțin.
  8. Pune compoziția în tavă și netezește-o cu o spatulă sau o lingură de lemn.
  9. Aranjează feliile de măr deasupra și presară o lingură de zahăr brun peste prăjitură, cât mai uniform posibil.
  10. Coace desertul în cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute. Verifică dacă este gata prin testul scobitorii.
  11. Când prăjitura este gata, las-o să se răcească timp de 10 minute în tavă, apoi scoate-o pe o farfurie.

Dacă această combinație vă merge la suflet, iată și un ceai pe măsură: Ștrudel cu mere, un blend fructat cu parfum îmbietor de migdale și vanilie.

Sursă rețetă: www.easypeasyfoodie.com  

Rețetă: Prăjitură cu mere și scorțișoară 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.