Ne-am obișnuit să mâncăm susanul în batoane cu miere, tahini (pasta de susan, folosită inclusiv la hummus) sau presărat prin salate, însă poate nu ne-am gândit niciodată că și-ar avea locul într-un ceai. Ei bine, da, astăzi vă prezentăm un ceai cu susan, așa că dacă sunteți fani al acestui gust sau pur și simplu curioși să încercați ceva nou, citiți mai departe!
Albe sau negre, micile semințe de susan sunt bogate în fibre, care susțin sănătatea digestivă, sunt o sursă valoroasă de calciu, antioxidanți, complexul de vitamine B și proteine vegetale (Pont: pentru a maximiza disponibilitatea proteinelor, consumați semințele de susan prăjite). Ah, și sunt delicioase!
Alte idei de folosire a susanului în bucătărie: peste legume la cuptor, în granola, cereale pentru mic dejun, în pâine și brioșe, cu iaurt, în smoothies, în sosuri pentru salate.
Noi vă invităm să gustați ceai oolong Susan prăjit, un sortiment surprinzător, cu gust dulce-crocant! Susanul se bucură de compania unui ceai semifermentat de calitate, un oolong atent ales. Pe lângă susan, veți descoperi în acest ceai arome de cocos și alune de pădure, iar orezul prăjit îi dă un plus de savoare. E ca și cum ai ronțăi un snack dulce-sărat!
Se prepară ușor: 1 linguriță/ 250 ml apă fierbinte (80°C), se lasă la infuzat circa 3 minute. E perfect pentru a acompania orele de lucru la laptop, eventual alături de niște biscuiți… cu susan 🙂