Ceaiuri chinezești & specialități din China
China este țara de origine a ceaiului, locul de unde această băutură gustoasă s-a răspândit treptat în lume, având o tradiție de peste 4000 de ani. Ceaiurile chinezești se cultivă în special în provinciile muntoase Anhui, Fujian, Guangdong, Guangxi, Jiangsu, Jiangxi, Yunnan și Zhejiang. Sortimentele au gusturi diferite în funcție de regiune, sol, climă, procesare și alte caracteristici specifice. Printre cele mai cunoscute și apreciate tipuri de ceai chinezesc, pe care le găsești și în magazinul nostru, se numără: Lung Ching, Pai Mu Tan, Jasmine Jade Pearl, Lapsang Souchong, Pu Erh.
Noi credem că sortimentele de ceaiuri cu cocos au un aer de desert, aproape ca niște bomboane Raffaello la cană. Am strâns în lista de mai jos câteva din cele mai gustoas... [ citește tot ]
Ciocolata este un dulce foarte apreciat, o delicatesă căreia puțini îi pot rezista. Simplă, cu lapte, albă, neagră sau crocantă, cu creme, nuci, fructe uscate, ciocolata ... [ citește tot ]
Turmericul sau curcuma este o plantă înrudită cu ghimbirul, a cărui rizom se folosește în numeroase preparate în bucătăriile asiatice, la supe, curry-uri, sosuri, biscuiț... [ citește tot ]
În general, când spunem „ceai turcesc”, ne gândim la ceaiul negru servit din paharele micuțe în formă de lalea, cu o farfuriuță cochetă sub ele. Se bea foarte fierbinte, ... [ citește tot ]
Există multe moduri în care te poți bucura de ceaiul matcha, iar azi îți prezentăm o rețetă de latte cu mentă. Băutura poate fi servită caldă sau rece și îți recomandăm s... [ citește tot ]
Presa franceză este un tip de filtru pentru ceai sau cafea, în care poți să-ți pregătești foarte ușor băutura preferată. Este o metodă practică, așa că îți recomandăm s-o... [ citește tot ]