5 reguli simple pentru un ceai bun

Dacă ai descoperit de curând lumea ceaiului și vrei să-ți îmbunătățești experiența cu această băutură, am pregătit 5 recomandări simple și la obiect, care să te ajute să prepari o infuzie excelentă.

1. Alege un ceai de calitate.

“Resturi” de frunze de ceai, mărunte și înghesuite în plicuri, probabil vor face o infuzie cu gust îndoielnic. Îți recomandăm ceaiul vrac, cumpărat dintr-un magazin specializat, unde ai de ales dintre sortimente de calitate, pe toate gusturile. Dacă nu știi ce să alegi, scrie-ne și te ajutăm cu drag să găsești varietatea potrivită pentru tine.

2. Respectă timpul de infuzare și temperatura de pe ambalaj.

Un ceai verde lăsat la infuzat 15 minute în apă clocotită are toate șansele să aibă un gust neplăcut. Cel mai simplu e să verifici pe etichetă câte minute trebuie infuzat ceaiul tău. La fel ca timpul de infuzare, temperatura apei diferă în funcție de ceai și e important să o respecți pentru a obține o infuzie bună. Deși par detalii, acestea sunt elementele care adesea fac diferența dintre un ceai bun și unul amar, cu gust neplăcut.

3. Ai grijă la cantitatea de ceai folosită.

De obicei, se pune 1 linguriță de frunze de ceai la o cană de 250 ml, însă verifică și în acest caz care este cantitatea recomandată pentru volumul cănii tale. Dacă pui prea puține frunze, probabil că gustul ți se va părea nesemnificativ, iar în cazul unui exces, amăreala te va deranja.

4. Folosește un infuzor bun.

Ceaiurile cu frunze mari pot fi infuzate direct în cană sau în gaiwan (un mic bol cu capac și farfuriuță). Pentru rooibos și ceaiurile cu frunze mai mărunte e bine să apelezi la filtre de hârtie; optează pentru unele fără clor sau lipici, biodegradabile. Filtrele metalice sau din oțel inoxidabil sunt o alternativă economică, deoarece le poți refolosi de multe ori.

5. Testează mai multe sortimente și blenduri.

Nu te limita la ceaiul verde simplu, la plic. Există ceaiuri negre, verzi, albe – simple, dar și mixuri cu fructe, flori și condimente, cu gusturi surprinzătoare. Infuziile de plante sau rooibos sunt o alegere de luat în calcul dacă vrei să te bucuri de o băutură fără cofeină, fiind aromate și pline de savoare. Depozitează frunzele de ceai corespunzător, în recipiente etanșe, ținute în spații răcoroase și întunecate, departe de mirosuri puternice.

5 reguli simple pentru un ceai bun 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.