Idei pentru un ceai negru inedit

Ceaiul negru este obținut din frunze care trec printr-un proces de oxidare puternic, având un gust mai pregnant decât cel al ceaiurilor verzi, albe sau oolong. Există mai multe tipuri de ceai negru, în funcție de zona de proveniență (Assam, Darjeeling, Ceylon), precum și blenduri foarte populare, ca Masala Chai – ceai negru și condimente sau Earl Grey – ceai negru aromatizat cu bergamotă.

În plus, ceaiurile negre combinate cu petale de flori, fructe uscate, fulgi de cacao, nuci, mirodenii sau plante vin cu o paletă excelentă de gusturi, care cuceresc chiar și persoanele mai pretențioase. Din magazinul nostru, îți recomandăm Ciocolată Belgiană și Spirit Hawaiian.

Pe lângă aceste blenduri, poți să personalizezi ceaiul tău negru și să-l faci și mai apetisant ca aspect sau gust folosind câteva ingrediente extra. Iată câteva dintre ele:

Spumă de lapte

Laptele merge de minune cu ceaiurile negre simple, condimentate sau cu arome dulci. Dacă vrei să te bucuri și de o experiență vizuală specială, înlocuiește laptele cu spumă de lapte. O poți face folosind espressorul sau cu aparatul de spumare.

Scorțișoară

Un ceai negru simplu va căpătă ușor o aromă de sărbătoare dacă adaugi scorțișoară. Infuzează un bastonaș alături de frunzele de ceai sau amestecă puțină pudră după ce e gata. E și mai bine dacă presari scorțișoară deasupra spumei de lapte.

Rom

Ceai negru + rom este o combinație mai populară decât ai crede. Poartă denumirea de “Gunfire” și era apreciată în anii 1890 de soldații din armata britanică, care o beau în diminețile dinaintea bătăliilor. Tradiția a continuat și în anii următori. Noi îți recomandăm totuși să nu bei acest ceai dis de dimineață și să nu exagerezi cu cantitatea de rom, deoarece va acoperi aroma ceaiului. Poți să adaugi și lapte condensat.

Perle mari de tapioca

Prepară un Boba Tea (Bubble Tea) cu ceai negru, adăugând perle mari de tapioca (le găsești la magazinele cu specific asiatic). Servește băutura într-un pahar transparent, ca perlele de tapioca să fie vizibile, și folosește un pai mai gros. O poți savura caldă sau rece, cu cuburi de gheață. Aici ai o rețetă simplă, dar de efect.

Lapte vegetal

Băuturile vegetale de cocos, migdale sau ovăz dau un gust interesant ceaiului negru. Chiar dacă nu ești vegetarian/ vegan, încearcă totuși aceste asocieri, s-ar putea să te surprindă plăcut.

Tu cum servești ceaiul negru?

Idei pentru un ceai negru inedit 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.