Dacă pe timp de vară ți se pare prea cald pentru un ceai, servește o înghețată… cu ceai! Noi îți propunem o rețetă de înghețată cu matcha, din puține ingrediente și ușor de preparat. Este dulce, aromată, cremoasă și se simte bine gustul specific de matcha.
Ingrediente
- 20 g pudră matcha
- 100 ml lapte
- 240 g lapte condensat
- 400 ml smântână lichidă
Mod de preparare
- Pune laptele într-un vas și încălzește-l la foc mediu (oprește focul înainte ca laptele să ajungă în punctul de fierbere).
- Într-un bol, toarnă laptele cald peste pudra matcha și omogenizează, folosind un tel.
- Adaugă laptele condensat și amestecă, apoi strecoară acest mix folosind o sită, ca să nu rămână cocoloașe.
- Separat, într-un vas mai mare, bate smântâna cu mixerul până când devine mai cremoasă și își mărește volumul.
- Adaugă amestecul de lapte și matcha, omogenizează bine și dă la congelator pentru cel puțin 4-5 ore.
Servește-o cu poftă!
Foto header: cookpad.com