Ceaiul și trandafirii – o poveste de iubire

Când te gândești la trandafiri, foarte probabil îți apar în minte inimioare multe și tot felul de imagini romantice. Însă locul trandafirilor nu e doar în buchetele de flori, în decorațiuni sau într-o dulceață delicioasă, ci se potrivesc de minune și în ceașca de ceai. Da, ai citit bine. Petalele de trandafiri pot fi infuzate și servite sub forma unei băuturi aromate, care se asortează inclusiv cu ceaiul verde sau cu cel negru.

ceai de trandafiriCeaiul de tradafiri sau, dacă e să fim corecți până la capăt, infuzia de trandafiri se face din petalele uscate ale florii sau din bobocii cu parfum delicat. Pe lângă aroma fină, această băutură vine și cu beneficii pentru sănătate.

Beneficiile ceaiului de trandafiri

Petalele de trandafir sunt o sursă valoroasă de vitamina C, care atenuează expunerea nocivă la toxine și radicalii liberi. Vitamina C susține sistemul imunitar și ajută la producerea de colagen, esențial pentru o piele sănătoasă.

Polifenolii conținuți de trandafiri, alături de alți oxidanți, previn afecțiunile cardiovasculare și protejează împotriva osteoporozei. În plus, ceaiul de tradanfiri contribuie la atenuarea crampelor menstruale, fără efecte adverse. Previne problemele digestive, are un efect benefic asupra rinichilor, eliminând toxinele, și reduce riscul infecțiilor urinare. 

Un alt beneficiu al acestui ceai este că nu are cofeină, așadar poate fi savurat fără probleme la orice oră din zi.

Cum se prepară ceaiul de trandafiri

Folosește 1-2 lingurițe de petale uscate sau boboci de trandafiri la 250 ml de apă la 80-90° C și lasă la infuzat pentru 3-4 minute.

ceai trandafiri

Trandafiri + Ceai = Love

Dacă vrei să te bucuri de ceaiul din petale de trandafiri, însă varianta simplă nu te încântă, în magazinul nostru online găsești câteva sortimente unde aceste flori sunt puse în valoare de ceaiuri delicate.

  • Ceaiul alb Zmeură cu Trandafiri îmbină delicatețea petalelor și a mugurilor de trandafiri roșii, galbeni și roz cu gustul aromat de zmeură și piper.
  • Un ceai semifermentat de excepție, Formosa Jade asociază frunzele elegante de oolong cu bucăți de caise și petale de trandafiri pentru o infuzie regală. Mai multe despre acest ceai deosebit, originar din Taiwan, poți citi în articolul dedicat.
  • Nu în ultimul rând, ceaiul Roze Matcha își datorează aroma și mugurilor de trandafir, care aromatizează discret mixul de ceai verde și praf fin de matcha.

Așadar, data viitoare când vrei să-ți arăți iubirea, poți oferi trandafirii nu în buchet, ci sub formă de ceai 🙂

petale trandafiri

Sursa: livestrong.com

Foto: pinterest.com

Ceaiul și trandafirii – o poveste de iubire 5.00/5 (100.00%) 5 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.