Darjeeling Ambootia, ceai negru de pe o plantație indiană cu tradiție

Magazinul nostru online s-a îmbogățit cu un nou sortiment remarcabil de ceai negru, provenit din India: Darjeeling Ambootia.

Despre Darjeeling am mai povestit în articolul Darjeeling, taramul magic al ceaiului. Pe scurt, este denumit și “șampania ceaiurilor” datorită gustului său dulce-tămâios, asemănător cu vinul muscat.

Ambootia este una dintre cele mai celebre grădini de ceai din regiunea indiană Darjeeling. Situată la poalele munților Himalaya, în valea Kurseong, aceasta beneficiază de condiții geografice excelente, ceaiul fiind cultivat la altitudini de aproximativ 1370 m. Ceaiul Darjeeling Ambootia provine de pe această plantație specială. 

Plantația Ambootia datează de la jumătatea secolului al XIX-lea, fiind printre primele 30 de grădini de ceai din Darjeeling, fondate de guvernul britanic. Proprietatea este gestionată în prezent de grupul Ambootia, condus de Sanjay Bansal, care deține în total 13 grădini de ceai.

Compania pune accent pe calitatea ceaiurilor și acordă mare grijă standardelor de producție, cultivând plantele în armonie cu natura și cu terroir-ul. Astfel, grădinile de ceai respectă principiile agriculturii sustenabile, standardele internaționale de siguranță alimentară și asigură condițiile de lucru cât mai bune pentru muncitori.

În anul 1992, plantația de ceai a devenit 100% bio și a primit certificarea Fair Trade în 1994. În plus, deține și alte certificări care atestă calitatea ceaiului produs aici (HACCP, SQF, IMO, Demeter).

Ceaiul Darjeeling Ambootia este mai delicat și mai puțin astringent decât majoritatea ceaiurilor negre, dar mai complex decât un ceai verde, având un gust floral, lejer.

Te invităm să-l încerci și să ne spui părerea ta!

Sursa

Darjeeling Ambootia, ceai negru de pe o plantație indiană cu tradiție 5.00/5 (100.00%) 5 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.