În ce poți infuza ceaiul la ceremonia Gongfu

Am scris deja despre ceremonia chinezească a ceaiuluiGongfu, iar astăzi ne-am gândit să povestim mai multe despre recipientele în care poți infuza frunzele de ceai în cadrul acestui ritual.

recipiente ceremonia ceaiului

Ceainic

În mod tradițional, ceaiul Gongfu se infuzează în ceainic, aceasta fiind metoda preferată de cei din Chaozhou, regiunea de origine a ceremoniei. Contează foarte mult materialul din care este fabricat ceainicul – ideal, lut Yixing. Ceainicele Yixing au avantajul că rețin bine căldura și amplifică gustul ceaiului. De obicei, sunt mai mici decât ceainicele obișnuite, având capacitatea a 4-6 boluri micuțe. Descoperă mai multe informații despre aceste recipiente deosebite în articolul Ceainicele de lut Yixing – ghid de utilizare.

Un dezavantaj al ceainicelor Yixing este că trebuie să aloci câte unul pentru fiecare tip de ceai, ca aromele să nu se întrepătrundă. Dacă vrei să eviți să cumperi mai multe vase, alege un ceainic din porțelan.

Gaiwan

Un alt mod de a infuza ceaiul la ceremonia Gongfu este folosirea unui gaiwan – un mic bol cu capac și farfurioară, realizat din porțelan. Gaiwanul nu izolează la fel de bine ca un ceainic Yixing, dar este mai potrivit pentru a aprecia aspectul ceaiului. Fiind din porțelan, acesta nu afectează aroma infuziei. Află mai multe despre gaiwan din acest articol și cumpără-l de aici.

ceai alb mao feng

Recipient din sticlă

Cea mai simplă și informală modalitate de a infuza ceaiul este într-un pahar de sticlă, de unde se bea direct. Frunzele nu sunt eliminate din ceai după ce timpul de infuzare s-a încheiat, ci doar se adaugă apă pe măsură ce se bea și când gustul devine prea puternic. Regula de bază este să nu bei tot ceaiul din pahar, ci să reumpli recipientul când este încă o treime plin.

Paharele de sticlă nu izolează eficient căldura, așa că în mod obișnuit sunt folosite la prepararea ceaiurilor verzi sau ale celor delicate, care nu necesită o temperatură ridicată. Partea bună în acest caz este că nu ai nevoie de multe instrumente pentru ceremonie, iar transparența sticlei îți permite să vezi foarte bine infuzia și aspectul frunzelor.


Sursa

În ce poți infuza ceaiul la ceremonia Gongfu 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.